Processledare Vård och omsorgscollege

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Regionstaben söker Processledare Vård och omsorgscollege. Välkommen med din ansökan senast den 11 februari.

Vi erbjuder

I din roll som processledare kommer du att få det övergripande ansvaret för att leda och utveckla arbetet inom vård- och omsorgscollege mot uppsatta mål. Du leder arbetet främst genom en regional styrgrupp samt en styrgrupp för norra och en för södra länsdelen. Utöver styrgrupperna formas arbetsgrupper inom olika områden som stöd för att driva processerna vidare.

En av länets stora utmaningar är kompetensförsörjningen inom vård och omsorg. Vård- och omsorgscollege är en samverkan mellan arbetsgivare (region och länets kommuner), utbildningsanordnare och facklig organisation som tillsammans arbetar för att trygga framtida rekrytering.

Arbetet innebär stor frihet under ansvar och kräver förmåga att självständigt planera och genomföra arbetet. Som processledare förväntas du vara den som är insatt i arbetet du är länken till nationella kansliet, presenterar idéer och metoder.

Du kommer att ingå i regionstab HR och utöver ansvaret för vård och omsorgscollege kommer du att få arbetsuppgifter inom utbildningsområdet för våra legitimationsyrken. Tjänsten är en samfinansiering mellan VO-college i Kalmar läns parter, det vill säga länets samtliga kommuner, Region Kalmar län och Kalmarsunds gymnasieförbund.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, offentlig förvaltning eller administration. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med förvaltningsövergripande strategiska uppgifter i politiskt styrd organisation.

För att du ska lyckas i rollen krävs att du har lätt att anpassa dig till nya omständigheter och trivs med att arbeta i processer. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat, detta ses i ditt sätt att prioritera, planera och agera. Du kan på ett självständigt och ansvarstagande sätt strukturera och organisera ditt arbete och du har god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
Krav på körkort.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Regionstab HR arbetar regionövergripande med strategiska personalfrågor och är ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter. Vi arbetar målinriktat med verksamhetens bästa för ögonen och hos oss finns goda möjligheter till utveckling.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2019:3 Placering/enhet:Regionstaben Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2019-02-11 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.