Projektledare IT

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Projektledare IT. Välkommen med din ansökan senast den 11 mars.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett jobb där du leder arbetet från definition av projekt och/eller uppdrag till leverans samt ansvarar för att leverera enligt uppsatta mål och tidsramar. Du kommunicerar med projektets intressenter som finns både i kärnverksamheten och inom IT-verksamheten. Som stöd i arbetet använder du dig av projektmodellen Projektil.

Du arbetar med ett eller flera parallella uppdrag, projekt eller delprojekt och ibland arbetar du med utredningar, analyser och förstudier. En arbetsuppgift är att ha ett koordineringsansvar för IT-förvaltningen gentemot landstingets olika byggprojekt samt arbeta med upphandlingar av IT-stöd. Arbetet ställer stora krav på förståelse för verksamheten, processer och organisation samt kompetens inom tekniska lösningar och/eller systemvetenskap. Vår systemmiljö är till största delen Windows-baserad.

Vi söker

Vi söker dig som har mycket god teknisk förståelse samt erfarenhet av projektledning inom IT. Du är bra på att kommunicera rakt och öppet i både tal och skrift samt förmåga att skapa bra och förtorendefulla relationer. Det är meriterande om du har certifiering inom projektledning och om du har kunskap inom områden som förvaltningsmodellen pm3, ITIL och scrum. Andra områden som också är bra om du har ett kunnande i är IT-infrastruktur och IT-miljöer inom bygg, fastighet, inköp, logistik och/eller hälso- och sjukvårdsområdet.

Ditt arbetssätt är strukturerat med planering, budgetering, fördelning av arbetsuppgifter, implementering och uppföljning. Du har erfarenhet av att arbeta med eget stort ansvar i team såväl som självständigt, därför ser vi det viktigt att du kan hantera den rollen. Självklart planerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att klara jobbet behöver du ha körkort.

Utbildningsmässigt ser vi helst att du har universitets-/högskoleutbildning inom ditt yrkesområde eller annan relevant IT-teknisk utbildning samt utbildning inom projektledning.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns drygt 100 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs gärna mer på:
http://ltkalmar.se/lediga-jobb/landstinget-som-arbetsgivare/yrken-landstinget/arbeta-med-it-i-landstinget/

- Det roligaste med mitt jobb är det att få vara en del i förbättringar som både invånare och vårdgivare har nytta av och som bidrar till en säkrare, bättre vård och ett ökat inflytande för invånarna, säger Jessica Lindgren, projektledare.

Projektkontoret är en koordinerande och samordnande funktion när det gäller att driva IT-projekt inom landstinget. Det innebär att resursplanera och prioritera för bästa möjliga effektivitet och kvalitet samt att ansvara för hela projektprocessen från etablering och genomförande till avslut och uppföljning av projekten. Projektkontoret har ansvar för utveckling och förvaltning av metoder, modeller och verktyg för projektstyrning.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2018:2 Placering/enhet:IT-förvaltningen Antal platser:2 Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Individuell lönesättning Ansök senast:2018-03-11 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.