Psykolog/Psykoterapeut Asyl- och flyktinghälsovården

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Primärvårdsförvaltningen söker Psykolog/Psykoterapeut Asyl- och flyktinghälsovården. Välkommen med din ansökan senast den 31 januari.

Vi erbjuder

Sjuksköterskorna är placerade både i Hultsfred samt i Kalmar på våra två mottagningar vilket för din del kommer innebära en del resor och flexibilitet.

Ytterligare samarbetspartner som Migrationsverket, Hälsocentraler, Öppenvårdspsykiatrin, BUP osv kommer troligen bli aktuella.

Du kommer få tillgång till handledning, tolkstöd och möjlighet att vidareutbilda dig inom området.

Vi söker

Vi söker dig som är Leg Psykolog alternativt Leg psykoterapeut som har ett gediget intresse för att arbeta med människor från andra kulturer. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete.

Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra människor samt bidrar till ett positivt arbetsklimat på enheten. Tjänsten kräver att du har körkort B.

Asyl - och flyktinghälsovården är en länsövergripande verksamhet i Landstinget i Kalmar län tillhörande primärvården.
Vårt huvuduppdrag är att erbjuda hälsoundersökningar till våra asylsökande, flyktingar, anhöriginvandrare och papperslösa samt att återsöka vårdkostnader från Migrationsverket åter till Landstinget.
Detta hälsoteam och denna tjänst blir nu en utökning av vårt nuvarande uppdrag med samtalsstöd för vuxna i team.

Asyl- och flyktinghälsovården har två mottagningar i länet, en i Hultsfred och en på Länssjukhuset Kalmar. Hos oss arbetar 15 medarbetare, verksamhetschef, MAL, sjuksköterskor, undersköterskor, handläggare samt medicinska sekreterare som är fördelade på de båda mottagningarna.

Hos oss får man vara med om mångkulturella möten som ger personlig utveckling, nya perspektiv och stor arbetsglädje.

Vår arbetsplats

Landstingets Primärvårdsförvaltning erbjuder primärvård till hela Kalmar län. Vi sätter människan i fokus och arbetar varje dag för att bli lite bättre. Vår grund är allmänmedicin och ett hälsofrämjande perspektiv.

Vi erbjuder nu dig att bli en del av vårt nya team när vi startar upp ett hälsoteam med samtalsstöd för vuxna asylsökande och flyktingar från hela Kalmar län.
Teamet som också består av 2 sjuksköterskor kommer att arbeta med bedömning och kortare behandlingsinsatser, när det gäller första linjens psykisk ohälsa och ni kommer tillsammans arbeta fram ett arbetssätt utifrån där man lyfter/förstärker friskfaktorer och normaliserar samt tar tillvara personernas egna styrkor. Handledning till sjuksköterskorna kommer också ingå i arbetet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:PV:2018:2 Placering/enhet:Primärvårdsförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-01-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.