Regionsjukvårdscontroller

Regionstaben söker Regionsjukvårdscontroller. Välkommen med din ansökan senast den 3 februari.

Vi erbjuder

Som regionsjukvårdscontroller arbetar du med avtals-, uppföljnings- och innehållsfrågor inom vårt samarbete i den Sydöstra sjukvårdsregionen. Du kommer att ingå i en välfungerande arbetsgrupp inom ett för Region Kalmar strategiskt viktigt område. Arbetet innebär nära samarbete med företrädare för kliniska verksamheter inom landstinget liksom i sjukvårdsregionen. Du kommer att ingå i den sjukvårdsregionala ekonomi/uppföljningsgruppen liksom i regionsjukvårdsstaben.

Inom regionsjukvården ansvarar vi för Region Kalmar läns del i regionsamverkansavtalet med Region Östergötland och Region Jönköpings län. Den Sydöstra sjukvårdsregionen har som mål att stärka sjukvårdsregionen som samverkansområde för att tillgodose invånarnas behov av vård av hög kvalitet och att främja och bidra till hälsa i hela sjukvårdsregionen. Samverkan i sjukvårdsregionen är inne i en mycket spännande utvecklingsfas och arbetet sträcker sig utanför traditionell regionsjukvård med pågående samarbeten inom till exempel kunskapsstyrningsområdet, IT, upphandling och kompetensförsörjning. Vården i den sydöstra sjukvårdsregionen uppvisar riksledande resultat i till exempel Öppna jämförelser.

Vi söker

Vi söker dig med akademisk examen, det är meriterande om du har erfarenhet av uppföljningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet. God förmåga att kommunicera både verksamhets- och ekonomifrågor. Tjänsten innebär att du har många externa och interna kontakter och därför är god samarbetsförmåga ett krav, liksom en god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Nätverk inom Landstinget och sjukvårdsregionen är meriterande.

För att lyckas väl i uppdraget behöver du vara initiativrik, målfokuserad, lyhörd och ha förmåga att driva utvecklingen framåt. Du är van att självständigt planera och organisera ditt arbete. Stor vikt fästs vid personliga egenskaper.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Samordning hälso- och sjukvård ansvarar inom Regionstaben för övergripande planerings- och samordningsfrågor inom hälso- och sjukvårdsområdet. Vi bedriver bland annat utredningsarbete, ansvarar för läkemedelsfrågor, kunskapsstyrning, sjukvårdsregionala frågor och beställarfunktioner.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2019:2 Placering/enhet:Regionstaben Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2019-02-03 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.