Säkerhetsstrateg - inriktning civilt försvar

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Säkerhetsstrateg - inriktning civilt försvar. Välkommen med din ansökan senast den 30 september.

Vi erbjuder

Som säkerhetsstrateg med inriktning mot civilförsvarsplanering arbetar du främst med att utveckla organisationens säkerhets- och krisberedskapsarbete inom civilt försvar. Arbetet bedrivs strategiskt och operativt med stöd till verksamheterna tillsammans med kollegorna inom kris och beredskap. Du arbetar självständigt i nära samverkan med landstingets verksamheter men också med andra samhällsaktörer inom totalförsvaret. Arbetet sker strategiskt genom analys, kartläggning, utredning, planering och implementering av förmågehöjande åtgärder inom området. Du kompletterar och utvecklar landstingets krisberedskapsplanering med planering av civilt försvar och tar fram plan för höjd beredskap. I tjänsten ingår även rollen som biträdande Säkerhetsskyddschef. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
-Säkerhetsskyddsanalyser och kartläggningar
-Deltagande i processen för risk- och sårbarhetsanalyser utifrån civilt försvar
-Genomföra kunskapshöjande insatser samt övningar
-Samordna, utveckla och utarbeta styrdokument ur ett civilförsvarsperspektiv
-Uppföljning av landstingets krisberedskaps- och civilförsvarsförmåga
-Omvärldsbevaka aktuella frågor och beslut på nationell, regional och lokal nivå som är kopplat till civilförsvarsplanering
-Delta i nationella, regionala och lokala möten och nätverk
-Ansvar för uppbyggnad av signalskydd
-Samordna teknisk kommunikation gällande krisberedskap och civilt försvar
-Systemägare för RAKEL-systemet i regionen

I tjänsten kan även andra arbetsuppgifter bli aktuella då planeringsförutsättningar som ytterligare kan påverka uppdraget kan komma att anpassas efterhand.

Vi söker

För att du ska lyckas i rollen har du en högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet som är relevant för uppdraget. Det innebär att du har erfarenhet av arbete inom t.ex. krisberedskap, säkerhet och/eller civilt försvar liksom erfarenhet av strategiskt och utredande arbete inom hälso- och sjukvård. Vi förutsätter att du har en hög teknisk förståelse och det är meriterande om du har kunskap om Rakel och signalskydd. Erfarenhet av projektledning samt erfarenhet av arbete i offentlig sektor är meriterande.

Som person har du ett stort eget driv och är självgående. Du tänker strategiskt och långsiktigt och har en god analytisk förmåga. Ditt arbetssätt är samordnat, strukturerat och proaktivt. Du är lösnings- och resultatinriktad och har god pedagogisk förmåga. Du är van vid att leda dig själv men även att leda och samarbeta med andra. En viktig del av uppdraget är att kunna kommunicera resultat och analyser. Du är lyhörd för verksamhetens behov och kan samarbeta med olika professioner och grupper såväl inom landstinget som med externa aktörer inom samhällets totalförsvar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, god initiativförmåga, samarbetsförmåga och engagemang. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Landstingsdirektörens stab, där det jobbar 140 experter inom bland annat ekonomi, folkhälsa, HR, hållbarhet, hälsoval, juridik, kommunikation, läkemedel, planering och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till landstingets ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Enheten Hållbar utveckling och säkerhet ansvarar för landstingets frågor inom kris och beredskap, civilt försvar, miljö, hållbarhet samt ledningssystem. Vi utgör ett stöd till hela verksamheten inom bl.a. riskanalyser, interna revisioner, utredningsarbete, tillstånds- och anmälningsärenden, tillsyn och ledningssystem m.m.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2018:24 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Allmän visstid Anställningstid:Allmän visstid tom 2020-12-31 med möjlighet till förlängning Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönsättning Ansök senast:2018-09-30 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.