Sjuksköterska eller socionom/kurator Asyl- och flyktinghälsovården

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Primärvårdsförvaltningen söker Sjuksköterska eller socionom/kurator Asyl- och flyktinghälsovården. Välkommen med din ansökan senast den 15 juli.

Vi erbjuder

Nu finns möjligheten att bli en del av ett engagerat team som startar upp en ny verksamhet inom Asyl-och flyktinghälsovården. Tillsammans med psykolog och sjuksköterska kommer du bilda ett Hälsoteam som strävar till att förbättra psykiska hälsa.

Hälsoteamet kommer att erbjuda samtalsstöd och samtalsbehandling individuellt för vuxna asylsökande och papperslösa med tecken på psykisk ohälsa relaterat till migrationsstress. Teamet kommer också att erbjuda gruppverksamheter för både vuxna och ungdomar.
Du får vara med om mångkulturella möten i din vardag som ger personlig utveckling och nya perspektiv. Du kommer främst att vara på vår mottagning i Kalmar men kan bli aktuellt att arbeta i Hultsfred, en gång i veckan beroende på behov. Utbildning i gruppstöd TrT (Teaching Recovery Techniques) kommer erbjudas i början av anställningen.

Vi söker

Vi söker dig som är leg. sjuksköterska/psykiatrisköterska, socionom/kurator eller har likvärdig utbildning. Du har samtalsvana och ett gediget intresse för att arbeta med människor från andra kulturer. Gärna erfarenhet från liknande arbete. Vana att samtala genom tolk är meriterande.

Bemötande är en av våra kärnfrågor. Du bör vara flexibel, kunna arbeta självständigt, uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en god organisationsförmåga. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra människor samt bidrar till ett positivt arbetsklimat och fortsatta utvecklingen på enheten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Tjänsten kräver att du har körkort B.

Vår arbetsplats

Landstingets Primärvårdsförvaltning erbjuder primärvård till hela Kalmar län. Vi sätter människan i fokus och arbetar varje dag för att bli lite bättre. Vår grund är allmänmedicin och ett hälsofrämjande perspektiv.

Asyl - och flyktinghälsovården är en länsövergripande verksamhet i Landstinget i Kalmar län tillhörande primärvården. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda hälsoundersökningar till våra asylsökande, flyktingar, anhöriginvandrare och papperslösa.

Hälsoteamet kommer att bli en utökning av vårt nuvarande uppdrag med uppstart i september med samtalsstöd, samtalsbehandling och gruppverksamheter för vuxna och ungdomar.

Asyl- och flyktinghälsovården har två mottagningar i länet, en i Hultsfred och en på Länssjukhuset i Kalmar. Hos oss arbetar i dagsläget 15 medarbetare; verksamhetschef, sjuksköterskor, undersköterskor, handläggare samt medicinska sekreterare.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:PV:2018:75 Placering/enhet:Primärvårdsförvaltningen Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Vikariat 2018-09-01 Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-07-15 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.