Sjuksköterska, Lung- och allergimottagningen

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Sjuksköterska, Lung- och allergimottagningen. Välkommen med din ansökan senast den 23 augusti.

Vi erbjuder

På lung- och allergimottagningen bedrivs utredning, diagnostik och behandling av lungsjukdomar såsom KOL, sarkoidos, lungcancer och lungfibros samt allergier och astma. Som sjuksköterska på vår mottagning arbetar du både självständigt samt tillsammans med läkare runt patienten. Du får självständigt utföra spirometrier, pricktest, NO-mätning, provtagning, telefonrådgivning samt bokning och planering av utredningar som bronkoskopier och lungpunktioner. Som sjuksköterska utför du också allergivaccinationsbehandling i nära samarbete med läkare.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av liknande verksamhet. Vidareutbildning inom lungmedicin är önskvärt, men inget krav. Viktigare är att du villig att utvecklas, har förmåga att planera och strukturera ditt arbete, är nyfiken och intresserad av att driva verksamheten framåt och sätter patienten i centrum. På mottagningen arbetar vi i nära samverkan och därför är också god samarbetsförmåga mycket viktigt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Lung- och allergimottagningen är en del av Medicinkliniken. Merparten av vården sker polikliniskt, men sektionen är även kopplad till Medicinavdelning 17. I dagsläget arbetar cirka fem sjuksköterskor, fem läkare och tre medicinska sekreterare på mottagningen. Det är ett sammansvetsat gäng med snabba kommunikationsvägar och nära samarbete mellan yrkesgrupperna. Mottagningsverksamheten bedrivs måndag till fredag, dagtid.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:95 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-08-23 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.