Sjuksköterska, onkologi till Cytostatikamottagningen

Länssjukhuset i Kalmar söker Sjuksköterska, onkologi till Cytostatikamottagningen. Välkommen med din ansökan senast den 18 november.

Vi erbjuder

Som sjuksköterska på cytostatikamottagningen arbetar du i team med läkare, medicinska sekreterare och undersköterska. Vi behandlar patienter med exempelvis bröstcancer, prostatacancer, mag/tarmcancer, hjärntumörer och malignt melanom.

Arbetet är patientnära där du möter cancerpatienter och anhöriga, behandlar med cytostatika, antikroppsbehandling samt ger tabletter och injektioner. Vi bedriver även mottagningarbete och erbjuder våra patienter telefonrådgivning via TeleQ.

Arbetet är mycket omväxlande och arbetstiden är förlagd dagtid måndag till fredag.

Vi vill att du ska känna en trygghet i din roll hos oss och erbjuder därför en god introduktion och handledning. Vi vet av erfarenhet att patientmöterna är det som gör att du som sjuksköterska skaffar dig den breda kunskapen du behöver vid nästa möte.

Vi deltar i både regionala och nationella nätverk. Vi har en bra säkerhetskultur och framförallt engagerade och kunniga medarbetare. På kliniken arbetar vi mycket i team och vi har roligt på jobbet.

Vi söker

Just nu söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska och med intresse för onkologisk vård. Vi ser gärna att du vill utveckas i din roll som sjuksköterska och vi arbetar aktivt för att få ta del av de utbildningsanställningar som landstinget erbjuder. Vi ser ett långsiktigt arbete i att erbjuda våra sjuksköterskor chans till fortbildning inom onkologi. På kliniken har vi veckovisa seminarier där medarbetarna kan göra en kort presentation från olika föredrag, utbildningar, kvalitetsarbeten de varit på.

Vi tycker bemötande är viktigt. Vi vill gärna att du har en fallenhet för att bemöta patienter i olika sinnesstämningar och med olika behov. Att ha ett stort intresse för andra och tänka på hur man kan kunna uppmuntra och vara till nytta för patienten du har framför dig just nu- vad är viktigast för patienten idag? Att alltid sätta patienten i fokus är något vi anser väldigt viktigt och helt nödvändigt för att vi skall nå ett av våra mål- nöjda patienter.

Som person är du lugn och trygg i din roll och vi ser gärna att du har förmåga att prioritera och fatta egna beslut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Vår verksamhetsidé är att ge länets invånare högkvalitativ, patientsäker och nära onkologisk vård.
Onkologiska kliniken och strålningsfysik är sedan januari 2015 en länsklinik med verksamhet vid behandlingsenheten Västerviks sjukhus samt vid Länssjukhuset i Kalmar.

Vi har en mycket välfungerande verksamhet med god ekonomi och det viktigaste av allt -nöjda patienter. Vi har en traditionell organisation i landstinget utan omorganisation och med korta beslutsvägar. Eftersom vi är en liten enhet har vi möjlighet att själva påverka utvecklingen och vårt arbetssätt.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:140 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Antal platser:3 Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidare Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning. Ansök senast:2018-11-18 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.