Sjuksköterska/Distriktssköterska Asyl- och flyktinghälsovården

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Primärvårdsförvaltningen söker Sjuksköterska/Distriktssköterska Asyl- och flyktinghälsovården. Välkommen med din ansökan senast den 4 april.

Vi erbjuder

Vi erbjuder nu rätt kandidat möjlighet att bli en del av ett engagerat team som strävar efter att bli Sveriges bästa Asyl- och flyktinghälsovård. Du får vara med om mångkulturella möten i din vardag som ger personlig utveckling, nya perspektiv och stor arbetsglädje. Som medarbetare i teamet kommer du att aktivt delta i den fortsatta utvecklingen av enhetens arbete och erbjuds en spännande omväxlande arbetsplats. Du kommer tillhöra vår stationära mottagning i Hultsfred där du gör hälsoundersökningar på asylsökande och flyktingar som består av ett individuellt samtal med tolk samt provtagning och ev. kroppsundersökning. Administrativt arbete omkring hälsoundersökningarna är också en del av arbetsuppgifterna.

Vi söker

Vi söker dig som är leg. sjuksköterska/distriktssköterska och som har ett gediget intresse för att arbeta med människor från andra kulturer. Gärna erfarenhet från liknande arbete. Bemötande är en av våra kärnfrågor. Du bör vara flexibel i ditt arbete och som person. Du bör också besitta förmågan att arbeta självständigt, uttrycka dig väl i tal och skrift och ha organisationsförmåga.

Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra människor samt bidrar till ett positivt arbetsklimat på enheten.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver att du har körkort B.

Vår arbetsplats

Landstingets Primärvårdsförvaltning erbjuder primärvård till hela Kalmar län. Vi sätter människan i fokus och arbetar varje dag för att bli lite bättre. Vår grund är allmänmedicin och ett hälsofrämjande perspektiv.

Asyl - och flyktinghälsovården är en länsövergripande verksamhet i Landstinget i Kalmar län tillhörande primärvården. Vårt uppdrag är att erbjuda hälsoundersökningar till våra asylsökande, flyktingar, anhöriginvandrare och papperslösa. Erbjuda hälsoskolor till vuxna samt gymnasieungdomar samt att återsöka vårdkostnader från Migrationsverket åter till Landstinget.
Hälsoteam kommer att bli en utökning av vårt nuvarande uppdrag under våren med samtalsstöd för vuxna.

Asyl- och flyktinghälsovården har två mottagningar i länet, en i Hultsfred och en på Länssjukhuset Kalmar. Hos oss arbetar i dagsläget 15 medarbetare; verksamhetschef, sjuksköterskor, undersköterskor, handläggare samt medicinska sekreterare som är fördelade på de båda mottagningarna.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:PV:2018:18 Placering/enhet:Primärvårdsförvaltningen Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Vikariat 2018-08-13 till 2019-04-30 Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-04-04 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.