Socionom/kurator Primärvårdsförvaltningen

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Primärvårdsförvaltningen söker Socionom/kurator Primärvårdsförvaltningen. Välkommen med din ansökan senast den 25 juni.

Vi erbjuder

Vi växer och söker nu kuratorer och socionomer till flera av våra hälsocentraler i Kalmar län. Hjärtligt välkommen med din ansökan till ett landsting som gör skillnad.

Landstinget i Kalmar utvecklar omhändertagandet av psykisk ohälsa i primärvården genom införandet av vårdval för psykisk hälsa på primärvårdsnivå. Till hösten bildar vi kuratorer, psykologer och PTP-psykologer en länsgemensam basenhet.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete i en omväxlande och stimulerande arbetsmiljö. I och med din placering på en hälsocentral samverkar du dagligen tillsammans med andra yrkeskategorier såsom psykologer, läkare och sjuksköterskor. Genom den länsgemensamma basenheten har du tillgång till ett rikt nätverk med yrkeskollegor och stora möjligheter till att vara med och påverka den övergripande verksamhetens riktning.

Som kurator hos oss arbetar du med psykosociala problem genom bland annat socialt arbete, rådgivning, utredning av behov och resurser, rehabilitering till arbete/meningsfull sysselsättning samt psykosocialt behandlingsarbete med patienter och närstående. Du har möjlighet att påverka och forma din roll efter de befintliga förutsättningarna och du samverkar med flera andra aktörer både inom och utanför organisationen. I arbetet ingår även social information och rådgivning till personal och du stora medverkar i utvecklingsarbete tillsammans med andra engagerade medarbetare

Vi söker

Vi söker dig som känner ett engagemang för att förebygga psykisk ohälsa hos befolkningen och vill arbeta med oss mot en ökad tillgänglighet för patienter med psykisk ohälsa. Du behöver vara utbildad socionom, ha grundläggande psykoterapiutbildning samt inneha körkort B. Det är meriterande om du är legitimerad psykoterapeut, har erfarenhet av vårdarbete eller utbildning med inriktning KBT.

Vi står inför en spännande förändring där vi som arbetar med psykisk ohälsa får en stärkt gemenskap och samverkan, och vi söker dig som vill vara med oss på den här resan.

Vår arbetsplats

Landstingets Primärvårdsförvaltning erbjuder primärvård till hela Kalmar län. Vi sätter människan i fokus och arbetar varje dag för att bli lite bättre. Vår grund är allmänmedicin och ett hälsofrämjande perspektiv.

Landstingets Primärvårdsförvaltning erbjuder primärvård till hela Kalmar län. Vi sätter människan i fokus och arbetar varje dag för att bli lite bättre. Vår grund är allmänmedicin och ett hälsofrämjande perspektiv. Vi erbjuder kontinuerlig handledning, utbildningsinsatser och nätverksträffar, och genom din anställning i Landstinget i Kalmar län har du tillgång till en rad olika förmåner.

Välkommen att söka till vår nya verksamhet inom psykisk hälsa och kontakta oss för mer information. Placering är efter överenskommelse, möjlighet till en flexibilitet i tjänstgöringsgrad och placering finns vid önskemål. Nyfiken? Slå oss en signal så får du veta mer!

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:PV:2018:69 Placering/enhet:Primärvårdsförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställning Sysselsättningsgrad:Heltid eller enligt överenskommelse Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-06-25 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.