Specialistläkare inom anestesi- och intensivvård

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Specialistläkare inom anestesi- och intensivvård. Välkommen med din ansökan senast den 6 oktober.

Vi erbjuder

Som anestesi- och intensivvårdsläkare arbetar du med sedvanligt läkararbete på centraloperation med tillhörande uppvakningsavdelningar samt på intensivvårdsavdelningen. Samtliga enheter jobbar i team med flera olika personalkategorier. Kliniken är indelad i sektioner vilket ger viss möjlighet till profilering. Arbetet kräver dock bred kompetens då man cirkulerar på de olika sektionerna samt ingår i den gemensamma jouren.

Anestesi- och intensivvårdskliniken innefattar sjukhusets centraloperationsavdelning, intensivvårdsavdelning och sterilcentral. Verksamheten bedrivs i nybyggda lokaler och med genomgående modern utrustning. PDMS-systemet ICCA används både på IVA och operation vilket medger en helt digital registrering av patientdata.

Vi söker

Vi söker dig som är specialistläkare inom anestesi- och intensivvård och som ser teamarbete med patienten i centrum som en självklarhet. Du visar gott omdöme, har god samarbetsförmåga och tar gärna egna initiativ för att utveckla dig själv och människorna i din närhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Anestesi- och intensivvårdskliniken har ca 220 medarbetare varav 20 läkare. På operationsavdelningen genomförs årligen ca 8000 anestesier och på IVA vårdas ca 600 intensivvårdspatienter per år.
Operationsverksamheten omfattar övre och nedre GI-kirurgi, kärlkirurgi inklusive endovaskulära ingrepp, urologi, ortopedi, gynekologi med obstetrik, öronkirurgi, ögonkirurgi och oralkirurgi. Robotkirurgi används inom nedre GI, urologi och gynekologi. Kliniken ansvarar även för vaskulär access och bistår vid akutlarm.

Intensivvårds- och operationsverksamheten håller nationellt hög klass och båda enheterna har ett kontinuerligt utvecklingsarbete såväl internt som i samarbete med sjukhusets övriga kliniker. Ett flertal kollegor är disputerade och på kliniken råder ett gott forskningsklimat där egna projekt uppmuntras. I samarbete med Linköpings universitet kommer från år 2019 tjugo medicinstuderande per termin att genomföra hela sin kliniska utbildning vid Länssjukhuset.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:108 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Individuell lönesättning Ansök senast:2018-10-06 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.