Specialistläkare - kardiologi

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Specialistläkare - kardiologi. Välkommen med din ansökan senast den 18 mars.

Vi erbjuder

Som specialist i kardiologi med coronarangiografi/PCI-kompetens eller intresse för ovanstående verksamhet med möjlighet till vidareutbildning finns möjligheter till att utveckla din kompetens inom interventionell kardiologi på länsjukhusnivå. Vid enheten görs cirka 1 600 angiografier och 750 PCI årligen. Sjukhuset ansvarar för länets vård av akut ischemisk hjärtsjukdom, vilket innefattar 24 timmars beredskapsverksamhet.

Hjärtsektionen har för närvarande två kardiologer med PCI-kompetens samt ytterligare en under utbildning. Du kommer dessutom att ingå i ett team av ytterligare tio specialister i kardiologi samt två stycken ST-läkare.

Vi söker

En specialist i kardiologi med coronarangiografi/PCI-kompetens alternativt intresse för coronarangiografi/PCI-verksamhet för vidareutbildning. Även ST-läkare inom invärtesmedicin med ovanstående intresseområde är intressant för oss. Erfarenhet av undervisning, forskning samt medicinskt utvecklingsarbete är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga. Specialistläkare som uppfyller kriterier för överläkartjänst på Länssjukhuset erbjuds överläkartjänst. I arbetsuppgifterna ingår deltagande i jourer utifrån kvalifikation.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Medicinkliniken är den största kliniken på länssjukhuset med runt 350 anställda. Här bedrivs specialiserad vård inom samtliga medicinska subspecialiteter. Kardiologisektionen erbjuder allmän hjärtsjukvård till cirka 120 000 invånare i närområdet och för ischemisk hjärtsjukdom till Kalmar läns 235 000 invånare. Inom den kardiologiska verksamheten finns ICD-terapi, pacemakers inklusive CRT-system, arbetsprov och ekokardiografi inklusive TEE.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:25 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-03-18 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.