Specialistläkare - kardiologi

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Specialistläkare - kardiologi. Välkommen med din ansökan senast den 4 november.

Vi erbjuder

Som kardiolog vid Hjärtsektionen är du en del av medicinkliniken vid länssjukhuset i Kalmar. Hjärtsektionen bedriver pacemaker- och ICD-/CRT-mottagning och implantationsverksamhet. Vid mottagningen utförs även arbetsprov och ekokardiografi. Vi har dessutom specialiserad mottagningsverksamhet inom kardiogenetik och GUCH. Vid enheten görs cirka 1 600 angiografier och 750 PCI-behandlingar årligen. Sjukhuset ansvarar för länets vård av akut ischemisk hjärtsjukdom, vilket innefattar 24 timmars beredskapsverksamhet. Inom Kardiologisektionen erbjuds allmän hjärtsjukvård till cirka 120 000 invånare i närområdet och för ischemisk hjärtsjukdom till Kalmar läns 235 000 invånare.

Vi söker

En specialist i kardiologi som vill arbeta på vår Hjärtsektion vid medicinkliniken i Kalmar. Även ST-läkare inom invärtesmedicin med ovanstående intresseområde är intressant för oss. Erfarenhet av undervisning, forskning samt medicinskt utvecklingsarbete är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga. Specialistläkare som uppfyller kriterier för överläkartjänst på Länssjukhuset erbjuds detta. I arbetsuppgifterna ingår deltagande i jourer utifrån kvalifikation.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Medicinkliniken är den största kliniken på länssjukhuset med runt 350 anställda. Här bedrivs specialiserad vård inom samtliga medicinska subspecialiteter. Inom den kardiologiska verksamheten arbetar man som klinisk kardiolog med avdelningsarbete, HIA-verksamhet samt med mottagningverksamhet. Från och med vårterminen 2019 kommer formaliserad läkarutbildning att bedrivas på länssjukhuset och inom medicinkliniken. Klinikens läkare kommer att utgöra basen för all studentutbildning.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:122 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Heltid Sysselsättningsgrad:Tillsvidare Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-11-04 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.