Specialistläkare till Radiologiska kliniken

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Specialistläkare till Radiologiska kliniken. Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti.

Vi erbjuder

Du kommer att ägna dig åt allmänradiologisk verksamhet med goda möjligheter till nischning inom område som intresserar dig. På kliniken bedrivs dygnet runtverksamhet med jour på natten. Från kl 22.00-07.00 har vi på läkarsidan en beredskap för nödvändiga interventioner. Jourtjänstgöring kommer att ingå i tjänsten. Det är önskvärt att du är bakjourskompetent och du bör behärska vanliga dräninläggningar som nefrostomier, pleuradrän och abscessdrän.

Du kommer delta i rondarbete inklusive multidisciplinär konferens.

Du kommer uppmuntras att delta i förbättringsarbete där Landstingets strategi "Varje dag lite bättre, kraften hos många" har varit betydelsefull för den gynnsamma utveckling som kliniken har haft senaste åren.

Du kommer att ha en betydelsefull roll i daglig handledning av ST-läkare.

Vid intresse kan vi erbjuda upp till 20% forskningstid.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare, specialist i bild- och funktionsmedicin eller radiologi.

Du har lätt för att samarbeta och bidrar med din kompetens och arbetsglädje i teamet. Du är positiv till förändring och vill vara med och utveckla kliniken. Du har ett genuint intresse för medmänniskor med patienten i fokus.

Meriterande är MR-kompetens, CEUS-kompetens, CT- och ultraljudsvägledd biopsikompetens.
Du bör behärska dräninläggning enligt ovan.

Vi kommer att hantera ansökningar löpande och ser därför gärna att du ansöker eller kontaktar oss innan sista ansökningsdag.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Kalmar läns landsting har anledning att vara stolt över sina resultat. Vi ligger regelbundet högt i förtroendemätningar och i Dagens Medicins rankingar återfinns länets tre sjukhus bland landets bästa sjukhus i sina kategorier. Landstinget är välskött och ledningen har god dialog med politiken.

På Länssjukhusets radiologiska klinik finner du en läkargrupp med stor samlad erfarenhet och med bredd i kompetenserna. Vi har haft en bra föryngring och har flera kompetenta utbildningsläkare på god väg i ST. Vi är en klinik som har modern utrustning med bland annat en 1,5 T och en 3T MR-kamera, tre helt nya CT, fyra skelett/lunglab, tre nya ultraljud och en interventionell verksamhet på hög nivå i en toppmodern hybridsal. Mammografienheten en del av kliniken och vi har två ST-läkare som har inriktning mot bröstradiologi.

Vi står inför en spännande 5-års period där uppstart av PET-verksamhet är nära föreliggande och en större utbyggnad av befintliga lokaler är några av de saker som kan nämnas.

Vi är en del av Linköpings universitet och decentraliserad läkarutbildning kommer förläggas till Kalmar. Vi har ambitionen att höja vår akademiska nivå och kan erbjuda forskningstid.

I denna expansiva miljö har vi behov av dig som specialist i radiologi eller bild- och funktionsmedicin.

Vi tycker att kvalitet är viktigt. Vi tillämpar i hög utsträckning dubbelgranskning. Vi samarbetar med TMC för jourgranskning. Samtliga fastanställda har arbetsstation i hemmet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:63 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-08-15 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.