Specialistläkare/Överläkare akutmottagning

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Oskarshamns sjukhus söker Specialistläkare/Överläkare akutmottagning. Välkommen med din ansökan senast den 30 april.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett omväxlande arbete då tillströmningen av patienter varierar från dag till dag och du aldrig i förväg vet hur ett arbetspass kommer att se ut. Kliniken strävar efter kvalitet och kompetens i varje möte.

Akutmottagningen ger akutsjukvård dygnet runt till patienter med medicinska sjukdomstillstånd. Dessa patienter handläggs av medicinklinikens läkare som tjänstgör på akutmottagningen.

Primärvårdspatienter (inklusive barn fr o m 3 månader) handläggs på akutmottagningen mellan klockan 17.00-21.30 på vardagar och mellan klockan 08.30-21.30 på helgdagar.

Patienter med akuta kirurgiska/ortopediska sjukdomstillstånd handläggs alla dagar mellan klockan 08.30-21.30. Övriga tider på dygnet hänvisas dessa patienter till akutmottagningarna i Kalmar och Västervik.

Cirka 70 % av dina patienter är primärvårdspatienter. För de ca 30 % av patienterna som söker för kirurgiska och ortopediska åkommor så ser vi gärna att du kan bedöma och handlägga exempelvis enklare sårskador, suturera och handlägga odislocerade extremitetsfrakturer. Mottagningen har specialistutbildade undersköterskor som är behjälpliga med gipsning, alternativt remitteras patienten till adekvat vårdinstans.

På akutmottagningen arbetar vi i team. Grundbemanningen består av två team (ett team för medicinpatienter och ett team för kirurg/ortopedi och primärvårdspatienter) och en triagesjuksköterska. Akutmottagningen bemannas med medicinsk sekreterare mellan klockan 07.00-22.00 varje dygn. Varje team består av en läkare, en sjuksköterska och en undersköterska. När patienten kommer till akutmottagningen träffar denne en medicinsk sekreterare som registrerar patienten i vårt datasystem Cosmic, därefter träffar patienten en triagesjuksköterska som bedömer vilken vårdnivå patienten behöver komma till. Triagesjuksköterskan bedömer patientens vårdbehov enligt RETTS-konceptet. Akutmottagningens mål är att patienten ska vara färdigbehandlad inom tre timmar.

Vi söker

Vi söker dig som är specialistläkare alternativt överläkare och har ett genuint intresse för akutsjukvård. Det är meriterande om du är akutläkare eller allmänläkare med ett kunnande och intresse för akutsjukvård.
Vi värdesätter att du är prestigelös, ser möjligheter och har förmåga att se helheten. Du har dessutom lätt för att skapa goda relationer och är processorienterad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!Vår arbetsplats


Oskarshamns sjukhus är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar, bland annat har vi utsetts till 'Sveriges bästa mindre sjukhus' flera gånger de senaste åren. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård.

På sjukhuset arbetar ca 450 medarbetare och sjukhusets verksamhet består av akutmottagning, somatisk slutenvård med tonvikt på internmedicin samt specialistmottagningar inom de vanligaste specialiteterna. Vår vision är "Det framgångsrika sjukhuset nära dig med bäst tillgänglighet, kvalitet och upplevd hälsa".

Akutkliniken har cirka 130 medarbetare och består av akutmottagning, IVA, operation, dagkirurgi och sterilteknisk enhet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF On:2018:23 Placering/enhet:Oskarshamns sjukhus Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Individuell lönesättning Ansök senast:2018-04-30 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.