Specialistläkare/Överläkare - Lungmedicin

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Specialistläkare/Överläkare - Lungmedicin. Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti.

Vi erbjuder

Lungallergisektionen bedriver utredning och behandling av ett brett panorama av lungmedicinska sjukdomar. Vi har en vårdavdelning med 10-12 vårdplatser för huvudsakligen lungmedicinska patienter, en lung- och allergimottagning, en syrgas- och hemventilatormottagning, samt en utrednings- och cytostatikadagvårdsavdelning. Vi har en modern bronkoskopienhet med möjlighet till genomlysning och det finns en avancerad simulatorutrustning för t.ex. bronkoskopiträning.

Vi söker

En legitimerad läkare med specialisering inom lungmedicin. Du har gott omdöme och kan kommunicera på ett tydligt sätt med såväl kollegor som patienter. Samarbetsförmåga och initiativrikedom är andra viktiga egenskaper i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Medicinkliniken bedriver jourverksamhetdygnet runt och deltagandet i jour ingår i uppdraget.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Lungallergisektionen ingår i medicinkliniken var samtliga invärtesmedicinska subspecialiteter är representerade. På kliniken finns totalt 83 vårdplatser fördelade på 3 avdelningar. Gemensam utbildning förekommer vid flera tillfällen varje vecka. På sektionen finns tre lungspecialister, en allergolog och en ST-läkare inom lungmedicin. På de olika mottagningarna finns specialiserade sjuksköterskor. Vi har ett välfungerade samarbete med radiologer, onkologer, patologer, palliativ läkare samt Linköpings Universitetssjukhus.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:73 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-08-15 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.