Specialistläkare/överläkare, med medicinskt ansvar för klinisk kemi

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Diagnostiskt centrum söker Specialistläkare/överläkare, med medicinskt ansvar för klinisk kemi. Välkommen med din ansökan senast den 11 mars.

Vi erbjuder

Vill du arbeta inom Klinisk kemi och transfusionsmedicin i Landstinget i Kalmar län med goda möjligheter till forskning samt delta i utbildningen av läkarstudenter?

Som specialistläkare/överläkare (medicinskt ansvarig) verkar du inom specialitetsområdet tillsammans med klinikens basenhetschef och har medicinskt ledningsansvar för den kliniskt kemiska delen av verksamheten. Din närmaste chef är basenhetschefen.

Vi söker en kollega som vill bygga framtiden tillsammans med oss.

Vi söker

Diagnostiskt centrum söker en specialistläkare/överläkare i klinisk kemi som samtidigt tar ett medicinskt ansvar för den kliniskt kemiska delen av verksamheten.

Du är en lyhörd person med god samarbetsförmåga, kunnig och engagerande. Du vill vara aktiv i den fortsatta utvecklingen av verksamheten inom klinisk kemi-transfusionsmedicin.

Du är läkare med specialistkompetens inom klinisk kemi. Forskningserfarenhet och erfarenhet av transfusionsmedicin är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Klinisk kemi och transfusionsmedicin är en del av Diagnostiskt Centrum med verksamhet vid de tre akutsjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Verksamheten är upphandlingsintensiv med aktiv omvärldsbevakning. Vi har ett brett utbud av analyser inom både rutin- och specialkemi och producerade mer än 5 miljoner provsvar 2017. Blodtappning sker förutom vid blodcentralerna på de tre sjukhusen i länet även i Vimmerby och vid kärnkraftverket i Oskarshamn. Blodverksamheten bedrivs med gott konsultstöd från Regionblodcentralen i Linköping.

Vi är ca 120 medarbetare som arbetar i en ackrediterad verksamhet med högt ställda kvalitetsmål och fokus på allas delaktighet. Kliniken är forskningsaktiv med disputerade medarbetare. Vi har ett aktivt samarbete med Linnéuniversitetet och deltar vid grundutbildning av biomedicinska analytiker. Vi samarbetar även med Linköpings universitet där vi nu, som ny studieort, förbereder oss för att ta emot läkarstuderande 2019. Inom enheten arbetar två överläkare och en ST-läkare med omkring ett år kvar till specialist. Vi är dessutom i slutfasen av nyrekrytering av ytterligare en ST-läkare. Huvudsaklig placering är vid laboratoriet på Länssjukhuset i Kalmar men viss tjänstgöring ingår också vid laboratorierna på Oskarshamns och Västerviks sjukhus.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF DC:2018:4 Placering/enhet:Diagnostiskt centrum Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidare. Uppdraget som medicinskt ansvarig läkare för klinisk kemi förhandlas separat. Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning. Ansök senast:2018-03-11 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.