Specialistläkare Barn- och ungdomsmedicin

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Västerviks sjukhus söker Specialistläkare Barn- och ungdomsmedicin. Välkommen med din ansökan senast den 12 augusti.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete med en blandning av långsiktig patientkontakt genom egna patientmottagningar och mer akuta besök som kommer till kliniken. Du ges möjlighet till samarbete med kollegor och andra professioner eftersom arbetet bedrivs i team av läkare, sjuksköterskor och barnsköterskor.

Vi söker

Vi söker dig med svensk läkarlegitimation och med specialistkompetens inom barn- och ungdomsmedicin. Har du reumatologisk inriktning är det meriterande. Som person har du lätt för att samarbeta och har förmåga att prioritera mellan arbetsuppgifter, vidare är du kommunikativ och är mån om patienten och ser värdet av samtliga professioner. Vi förväntar oss att du har en positiv syn på förändringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Västerviks sjukhus är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB som ligger ett stenkast från havet och Västerviks centrum. Med bred kompetens och hög specialisering ger vi god vård och trygghet åt medborgarna i norra Kalmar län. Engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalitet, tillgänglighet och nöjda patienter. Sjukhuset har ca 160 somatiska vårdplatser och 60 psykiatriska. Hos oss arbetar runt 1 500 medarbetare med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Mottagningen tar emot barn och ungdomar 0-18 år som har medicinska sjukdomar, till exempel astma, diabetes, kroniska mag- och tarmsjukdomar eller hjärtsjukdomar. Vårdavdelningen har sju vårdplatser, miljön är viktig för barn och ungdomar som vårdas på sjukhus och de behöver närheten till föräldrarna, flexibel och barnkunnig personal, ett bra rum och möjligheter till lek. Det får de hos oss.

- Jag gillar att det kan vara spännande och hända mycket saker här men att jag trots det känner att jag har tid att ge varje patient en hög kvalité på vården. Det är en lagom stor klinik för att man ska få testa allt men ändå ha ett stöd av kollegor som tar sig tid att hjälpa till. Vi träffas med kollegorna varje dag och byter erfarenheter och tankar på uppsatta möten, berättar Daniel Öberg som arbetar som överläkare på barn- och ungdomskliniken i Västervik.

På neonatalavdelningen som har fem platser, vårdas för tidigt födda barn från graviditetsvecka 30 och fullgångna barn som av olika anledningar inte kan vårdas på BB i nyföddhetsperioden.
På grund av längre tids tjänstledighet hos vår specialistkompetenta kollega har vi behov av barnläkare, med allmänpediatrisk kompetens.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF VK:2018:3 Placering/enhet:Västerviks sjukhus Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Tillsvidareanställning Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning. Ansök senast:2018-08-12 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.