ST-läkare, klinisk kemi

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Diagnostiskt centrum söker ST-läkare, klinisk kemi. Välkommen med din ansökan senast den 8 januari.

Vi erbjuder

Vill du arbeta i en spännande och utvecklingsintensiv medicinsk specialitet som detektiv, konsult, lärare, organisatör och ledare samt med möjlighet till forskning?

Som ST-läkare hos oss kommer du att få en spännande och omväxlande tillvaro med goda förutsättningar för en bred utbildning inom våra diagnostikområden, deltagande i utvecklingsprojekt, kvalitetsarbeten och kontakter med beställare.

Olika områden som kommer att inbegripas under utbildningens gång är bl.a. allmänkemi, hematologi, proteinkemi, koagulation, endokrinologi, molekylärbiologi och patientnära analyserande. Du kommer också att erhålla utbildning inom transfusionsmedicin.

ST-utbildningen sker huvudsakligen inom Landstinget i Kalmar län med placering på Länssjukhuset i Kalmar, men sidoutbildningar vid universitetskliniker ingår.

Ytterligare information om specialiteten klinisk kemi fås på följande länk:

http://www.kliniskkemi.org/fileadmin/images/Klinisk_kemist-javisst__Informationsfolder_2009.pdf

Vi söker

För att vara aktuell för tjänsten krävs att du är läkare med svensk legitimation.
Du har lätt för samarbete - både med andra kollegor och i team med andra yrkeskategorier. Vi vill också att du har en god kommunikativ förmåga samt ett tekniskt och vetenskapligt intresse och vill vara aktiv i utvecklingen av verksamheten inom klinisk kemi-transfusionsmedicin. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Diagnostiskt centrum är en länsövergripande verksamhet med enheterna: Klinisk patologi, Fysiologisk klinik, Klinisk mikrobiologi med smittskydd och vårdhygien, Klinisk kemi och transfusionsmedicin samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ca 250 medarbetare som årligen utför fler än 5 miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi fungerar som ett vetenskapligt kompetenscentrum och är aktiva inom flera forskningsområden. Vi har verksamhet på länets tre akutsjukhus. Nu pågår planering för att ta emot studenter från läkarutbildningen.

Klinisk kemi och transfusionsmedicin är en del av Diagnostiskt Centrum. Vi har klinisk kemiska laboratorier och blodcentraler vid de tre akutsjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är ca 120 medarbetare som arbetar i en ackrediterad verksamhet med högt ställda kvalitetsmål och fokus på allas delaktighet. Kliniken är forskningsaktiv med disputerade medarbetare. Vi har ett aktivt samarbete med såväl Linnéuniversitetet om framförallt utbildning till biomedicinsk analytiker, som Linköpings universitet där vi nu som ny studieort förbereder oss för att ta emot läkarstuderande.

Vi har ett brett utbud av analyser inom både rutin- och specialkemi och är en upphandlingsintensiv verksamhet med aktiv omvärldsbevakning.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF DC:2017:25 Placering/enhet:Diagnostiskt centrum Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidare Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-01-08 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.