ST-/Specialistläkare,Pediatrician, barn - och ungdomskliniken

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker ST-/Specialistläkare,Pediatrician, barn - och ungdomskliniken. Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande arbetsplats med ett stort engagemang där alla får komma till tals och vara delaktiga. Hos oss tycker vi att det är viktigt med team-känsla och vi jobbar hela tiden för att skapa ett samspel mellan klinikens alla medarbetare. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att sätta patientens bästa i fokus. Vi har ett familjefokuserat arbets- och synsätt, där familjen kring det sjuka barnet är en självklar del i vårdarbetet. Vår vision är att det på kliniken ska råda ett tillåtande och lärande klimat med kompetent personal som genom ett gott samarbete ger barn och ungdomar den bästa tänkbara vården. 'Barnens bästa i alla lägen'.

Hos oss får du möjligheten att utöva barnläkaryrket i sin fulla bredd med möjlighet att fördjupa dig i ett subspecialistiskt område. För dig som söker en ST-tjänst samarbetar vi med Neonatologiavdelingen i Linköping samt BUP och Habiliteringen på hemmaplan för att ombesörja din utbildning.

Vi söker

Vi söker en barnläkare med ett subspecialistiskt intresse samt en legitimerad läkare med ett brinnande intresse för barn- och undomsmedicin. Som person är du social och har lätt för att sammarbeta med dina kollegor och ser värdet av samtliga professioner. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt med såväl kollegor som patienter. Du värdesätter ett gott bemötande och en bra patientkontakt.

På kliniken har vi stort fokus på den individuella utvecklingen för våra medarbetare och vi förväntar oss att du har en positiv syn på förändringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Barn- och ungdomskliniken ger specialiserad vård till barn och ungdomar 0-18 år som har medicinska sjukdomar. Vi erbjuder omhändertagande av patienter under hela dygnet, årets alla dagar. Vi har mottagningsverksamhet, egna slutenvårdplatser för neonatal-, barn- och ungdomsvård samt en egen akutmottagning i moderna och välutrustade lokaler. På kliniken arbetar drygt 100 medarbetare och på läkarsidan har vi idag 21 läkare. Landstinget i Kalmar Län är en kommande del av läkarutbildningen vid Linköpings Universitet där den kliniska utbildningen gradvis går igång under 2018 och är helt igång i början av 2019.

Kalmar har i flertalet år blivit utnämd till Sveriges sommarstad. Nära till kust och stränder, öppna kulturlandskap och natur.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:111 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Antal platser:2 Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-10-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.