Studie- och yrkesvägledare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Studie- och yrkesvägledare. Välkommen med din ansökan senast den 29 december.

Vi erbjuder

I arbetet som studie- och yrkesvägledare kommer du att vägleda våra deltagare i deras fortsatta studie och yrkesval, för att ge dem så goda förutsättningar som möjligt för framtida studier och arbetsliv. I arbetet hjälper du till att kartlägga deltagarnas behörigheter på framför allt allmän kurs. Du stödjer deltagarna med information och hjälp kring CSN. Du är också en del av skolans deltagarhälsoarbete tillsammans med specialpedagog, kurator, boendestödjare och skolledning. Utöver detta handleder du skolans volontärer i samarbete med boendestödjarna.

Vi söker

Vi söker dig som är utbildad studie och yrkesvägledare. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av att arbeta på folkhögskola. Du har god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. God samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet är en förutsättning för framgång i arbetet då du arbetar nära alla på skolan.

Ölands folkhögskola är en av fyra folkhögskolor med Landstinget i Kalmar län som huvudman. Landstingets vision om hälsa präglar skolans verksamhet. Ölands folkhögskola har en stark profil mot konstnärliga uttrycksformer. Vi har allmänna kurser med inriktningarna praktisk, hälsa, film och bild. Vi har också profilkurser inom design, dokumentärfilm, konst, musikteater och skrivande, seniorkurs samt ett stort utbud av sommarkurser. Vi har också kurser för nyanlända såsom Etableringskurs och Företagsam framtid. Skolan har ca 230 deltagare. Internatet har plats för ca 100 boende.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2017:18 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:50% Landstinget i Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Önskar du arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats. Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-12-29 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.