Systemförvaltare/sjuksköterska

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Systemförvaltare/sjuksköterska. Välkommen med din ansökan senast den 18 mars.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete som systemförvaltare i ett område med mycket utveckling inom det digitala stödet till vården. Som systemförvaltare är du med och utvecklar vårdens journalsystem samt hittar balansen mellan kundens önskningar och teknikens möjlighet.

Du fångar upp och identifierar utvecklingsbehov och anpassar systemen så att de stöttar kärnverksamhetens processer på bästa sätt. Du säkerställer systemens funktionalitet och användbarhet, ger användarstöd och är 2:a linjens support. En annan av dina arbetsuppgifter är att ansvara för ändringar/kompletteringar i systemet så att de anpassas till nya förutsättningar som t ex lagar och nationella riktlinjer.

Du deltar i utvecklingsprojekt och är på olika sätt med och samverkar med kärnverksamheten och externa leverantörer. Vid införande av nya versioner, det kan vara ny eller förändrad funktionalitet i befintliga vårdsystem eller i e-hälsotjänster, är du med och säkerställer kvalitén till användarna.

Vi söker

Vi söker dig som har en bakgrund inom vården och nu vill arbeta hos oss med att förvalta och vidareutveckla vårdens journalsystem. Du är utbildad sjuksköterska och du har antingen god kännedom inom läkemedelsområdet eller har arbetat med planering och/eller koordinering inom vården under en längre tid. Du gillar att tänka nytt och skapa möjligheter för att stötta vården i att hitta nya arbetssätt.

För att trivas bra i systemförvaltarteamet är du en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap. Du trivs med att arbeta i team, ta egna initiativ och att jobba självständigt. Det är en fördel om du tidigare jobbat i projekt eller i någon typ av sammanhållande roll.

Vi ser att du är analytisk, noggrann, strukturerad och har ett strategiskt tänk samt förmåga att se helheten i processer och flöden och du gillar att lösa problem. Du har lätt att kommunicera såväl skriftligt som muntligt vilket innebär att du är öppen, tydlig och lyhörd i din kommunikation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För arbetet behöver du ha körkort B.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns drygt 100 medarbetare fördelade på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

- Tittar man framöver händer det väldigt mycket med digitaliseringen inom vården, så det kommer att bli en jättespännande resa att vara med på, säger Anna Sandell teamledare i enheten IT Vårdsystem.
Att arbeta inom systemförvaltarteamet innebär att ansvara för den funktionella förvaltningen och utvecklingen av de vårdnära IT-systemen samt ha den lokala funktionella förvaltningen av nationella e-hälsotjänster. Tillsammans tar vi nyttjandet av IT-stöd till nästa nivå!

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2018:9 Placering/enhet:IT-förvaltningen Antal platser:2 Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-03-18 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.