Systemspecialist server/lagring

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Systemspecialist server/lagring. Välkommen med din ansökan senast den 15 mars.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett jobb i ett team med spetskompetens som hanterar all server/lagring samt svarar för den IT-tekniska plattformen till landstingets alla system. IT-miljön du arbetar med är stor och komplex och består av ca 900 servrar varav ca 700 virtualiserade i VmWare och flera olika lagringssystem, t ex IBM SAN samt NetApp MetroCluster som hanterar ca två petabyte data. Vårt nätverk rymmer drygt 16 000 aktiva enheter.

Du har möjlighet att arbeta med IT-lösningar som ligger i framkant nationellt sett samt också möjlighet till en kompetensutveckling genom den höga kunskapsnivån hos dina kollegor.

- Här finns riktigt bra förutsättningar till att utvecklas. Vi får jobba med den senaste tekniken och har alla möjligheter att påverka IT-infrastrukturens utveckling, vilket gör det till en inspirerande och kreativ miljö att arbeta i, säger John Johansson, systemtekniker.

Mer konkret arbetar du med förvaltning, utveckling och framtagning av långsiktiga lösningar för våra datahallar som innefattar plattformar för servrar, lagring och backup. I din roll är du aktiv i både planering och genomförande av aktiviteterna kring dessa. En viktig del i arbetet är kontakten med våra verksamheter för att fånga upp behov som också ska omsättas till praktiskt genomförbara lösningar.

Du ingår i beredskapsorganisationen för teamet och din arbetsplats är i våra nya lokaler i kvarteret Valfisken i Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har utbildning inom systemteknik eller annan likvärdig utbildning. Du bör ha goda kunskaper om komplexa IT-miljöer i större verksamheter. Mångårig erfarenhet från arbete med olika server- och lagringsteknologier samt backup/restore/disaster recovery är en fördel. Windows är det klart dominerande operativsystemet i vår servermiljö.

Du har erfarenhet av att arbeta med dokumentation och ser det som en naturlig och viktig del i arbetet. Du bör också ha erfarenhet av att arbeta i projekt och veta vad som krävs för goda resultat från detta.

Du har en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla dina kunskaper aktuella. Du är drivande, noggrann, kvalitetsmedveten och har förmåga att lägga upp arbetet på ett strukturerat sätt. Du arbetar metodisk, får saker att hända och är inte rädd för att ta tag i svåra uppgifter. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns drygt 100 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs gärna mer på:
http://ltkalmar.se/lediga-jobb/landstinget-som-arbetsgivare/yrken-landstinget/arbeta-med-it-i-landstinget/

Enheten IT Infrastruktur ansvarar för att landstingets IT-infrastruktur är robust, säker och har en tillgänglighet på 100 %. Vi står i ett skede där den digitala utvecklingen är starkt i fokus, och där vårt arbete fått uppmärksamhet på nationell nivå. Tempot är högt och utvecklingen är snabb. Tillsammans utvecklar vi framtidens IT-lösningar för landstinget.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2018:6 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-03-15 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.