Teknisk systemförvaltare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Teknisk systemförvaltare. Välkommen med din ansökan senast den 24 oktober.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete som teknisk systemförvaltare inom enheten IT Applikation där du får en nyckelroll i att utveckla framtidens digitala arbetssätt inom landstinget.

- Att jobba med teknisk systemförvaltning i ett landsting känns väldigt bra av flera anledningar. Nyttan går före vinst och jag känner stolthet när jag går in på ett av våra sjukhus, både inom arbetet och privat, över att vara en del av det som bedrivs där. Sedan händer det så otroligt mycket nu i och med hög digitaliseringstakt inom alla våra verksamhetsområden, vilket är spännande. Den familjära stämningen inom hela förvaltningen är också en bonus, säger Magnus Link, teamledare teknisk systemförvaltning.

Som teknisk systemförvaltare har du ett tekniskt ansvar för t.ex. införande av nya system, förvaltning och vidareutveckling samt avveckling av system. Du är delaktig i att effektivisera och förbättra den tekniska miljön för att kunna möta framtida utveckling. Förutom det tekniska arbetet har du dialog med de olika verksamheterna för planering, underhåll, ändringshantering, utveckling och problemlösning.

Du ingår i den beredskapsorganisation som finns inom teamet. Vår verksamhet är landstingsövergripande och din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Vi söker

Du har relevant högskoleutbildning som t ex ingenjör eller systemvetare alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har grundläggande kunskaper om nätverk och säkerhet, goda kunskaper om Microsoft server- och klientoperativ samt behärskar SQL-server. Har du kunskap om container-teknologi, t.ex. Kubernetes, samt erfarenhet av Linux är det meriterande.

Som person är du drivande, noggrann, strukturerad och har ett strategiskt tänkande. Du är bra på att kommunicera både i tal och skrift. För att trivas bra hos oss är du en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap och har ett brinnande intresse för service. Du trivs med att arbeta i team, ta egna initiativ och jobba självständigt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För arbetet behöver du ha körkort B.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns drygt 125 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs gärna mer på:
Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Enheten IT Applikation har en nyckelroll i att bygga framtidens IT-lösningar för landstinget. Vi står i ett skede där den digitala utvecklingen är starkt i fokus, och där vårt arbete gett eko på nationell nivå. Tempot är högt och utvecklingen är snabb. Enheten har det tekniska ansvaret för landstingets cirka 200 IT-system och hela deras livscykel.

I allt vi gör är vårt förhållningssätt öppet, engagerat och kunnigt. Vi arbetar med systematiska förbättringar och innovativa lösningar för att utvecklas tillsammans. Varje dag lite bättre - kraften hos många är vår huvudstrategi som genomsyrar all verksamhet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2018:29 Placering/enhet:IT-förvaltningen Antal platser:2 Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning. Ansök senast:2018-10-24 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.