Verksamhetschef till Kirurgkliniken

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Västerviks sjukhus söker Verksamhetschef till Kirurgkliniken. Välkommen med din ansökan senast den 4 juli.

Vi erbjuder

Kirurgkliniken är en av de största klinikerna vid Västerviks sjukhus. Kliniken är en stabil verksamhet som har en betydande roll för sjukhusets verksamhet. Rollen som verksamhetschef innebär att du leder och fördelar arbetet på kliniken och har ett nära samarbete med övriga kliniker på sjukhuset och sjukhusledningen. Du kommer att vara direkt ansvarig chef för klinikens totalt fyra avdelningschefer samt klinikens ca 25 läkare. Som verksamhetschef ingår du i sjukhusets ledning. Du bär ansvar för att sätta både kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska. Du följer upp hur arbetet går framåt gentemot enhetens mål och samordnar resurser utifrån det.

Den medicinska utvecklingen går snabbt och det är i rollen som verksamhetschef ditt ansvar att säkerställa att kliniken följer med i nya behandlingsformer och metoder. Verksamheten står för ett förhållningssätt som utgår ifrån ett engagerat ledar- och medarbetarskap som är baserat på kunskap och motivation. Som verksamhetschef ingår du i operationsstyrelsen och även regionala samt landstingsgemensamma nätverk. Sydöstra sjukvårdsregionen där Region Jönköpings län och Region Östergötland ingår bredvid Landstinget i Kalmar län utgör en viktig samarbetsyta att verka i.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet. Vi ser gärna att du som söker är läkare inom kirurgi eller urologi. Andra yrkesgrupper är välkomna att söka men en bakgrund och kunskap inom kirurgisk verksamhet eller omvårdnad är då ett krav. Tidigare erfarenhet av ledarskap är meriterande.

Vi tror på ett tydligt och utvecklingsintriktat ledarskap där samarbete är av största vikt. Där man som ledare tar ansvar för mål och hjälper till på det sätt som behövs för att gruppen ska prestera. Du ska vara drivande för att främja ett klimat som sätter "patienten först" i hela vårdkedjan. Som person har du god självinsikt och har förmåga att dra lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Du är medveten om dina styrkor och svagheter och vet när hjälp behövs från andra för att få jobbet gjort på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Västerviks sjukhus är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB som ligger ett stenkast från havet och Västerviks centrum. Med bred kompetens och hög specialisering ger vi god vård och trygghet åt medborgarna i norra Kalmar län. Engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalitet, tillgänglighet och nöjda patienter. Sjukhuset har ca 160 somatiska vårdplatser och 60 psykiatriska. Hos oss arbetar runt 1 500 medarbetare med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Kirurgkliniken består av två vårdavdelningar, en mottagning samt endoskopimottagning. Totalt arbetar ca 120 anställda på kliniken. Kliniken bedriver både kirurgisk och urologisk vård. Kirurgkliniken är en av Västerviks sjukhus kärnverksamheter. Kirurgkliniken bedriver en bred verksamhet inom allmän kirurgi med fullt akutkirurgiskt uppdrag. Vården präglas av kunniga och engagerade medarbetare, god tillgänglighet och bra resultat som redovisas öppet i tillämpliga kvalitetsregister. Kliniken bedriver ett kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete, allt med avsikten att komma medborgarna till del. Vid kliniken finns 40 vårdplatser samt åtta dagkirurgplatser.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF VK:2018:78 Placering/enhet:Västerviks sjukhus Anställningsform:Särs. visstidsförord Anställningstid:Tillsvidare med Särs. visstidsförordnande för chefsrollen Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-07-04 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.