Leva och bo i Kalmar

Staden vid havet med ett av landets populäraste universitet.

Kalmar är en av landets populäraste turistorter. Här finns en rik historia med Kalmar slott i centrum, pulserande gatumiljöer med uteserveringar, gratiskonserter och evenemang hela sommarhalvåret. Det finns många möjligheter till ett aktivt friluftsliv samtidigt som vi har ett rikt kultur- och idrottsliv.

I Kalmar finns också Linnéuniversitetet som snabbt har vuxit till ett av landets populäraste universitet med 31 000 studenter i Kalmar och Växjö. Här finns ett utbrett studentliv med studentpub och ett flertal studentföreningar som anordnar fester, konserter, resor och andra event.

De flesta studenter bor centralt och cykel är det självklara sättet att ta sig runt i Kalmar. Inom tio minuter med cykel når du såväl länssjukhuset och hälsocentralerna, som kompisarna, havet, gymmet eller stadskärnan Kvarnholmen. Närheten till havet sätter sin prägel på livet i Kalmar. Vid fint väder fylls de gröna ytorna runt slottet och Kalmarsundsparken av studenter som passar på att plugga i solen.

Det är enkelt att förflytta sig inom länet och inom de närmsta åren kommer vi göra stora satsningar på kollektivtrafiken. Det finns tågförbindelser mot Malmö och Köpenhamn, Göteborg och Stockholm. Med bil kan du ta dig till Malmö och Stockholm via E22. Flygplatsen Kalmar Öland Airport har flera avgångar varje dag till Stockholm.