Kanotpaddling vid informationsdag för sommarpraktikanter.

Praktik på Folktandvården

Du som läser till tandläkare eller tandhygienist kan vara sommarpraktikant. En nyhet är att tandsköterskestudenter också kan praktisera hos oss.

Sommarpraktik för tandläkare och tandhygienister

Om du läser till tandläkare eller tandhygienist kan du sommarpraktisera hos oss. Under praktiktiden får du göra så mycket praktiskt arbete som du klarar av med hänsyn tagen till hur långt du har kommit i din utbildning. Du får vara med vid olika behandlingar och får chansen att se hur en kliniks olika funktioner fungerar.

Har du gått ut termin nio finns det möjlighet att arbeta som tandläkare, om du själv ordnar tillfällig legitimation via socialstyrelsen. Hör av dig så berättar vi om vilka löner vi erbjuder dig som sommarpraktikant.

Introduktion och informationsdag

Samtliga sommarpraktikanter får, förutom introduktion på den egna kliniken, också introduktion/utbildning i journal- och tidbokningssystemet T4. Varje sommar anordnas dessutom en informationsdag för alla praktikanter. Då berättar vi mer om vår organisation och det ger möjligheter att träffas och utbyta erfarenheter med andra praktikanter.

Tandsköterskepraktik

Läser du till tandsköterska och är intresserad av möjligheten att jobba extra under studietiden? Hos oss finns nu möjlighet att praktisera som tandsköterska under tiden du genomför din tandsköterskeutbildning.

Du får göra så mycket praktiskt arbete som du klarar av med hänsyn till hur långt du har kommit i din utbildning. Du får utföra enklare tandsköterskeuppgifter samtidigt som du får inblick i hur en tandvårdskliniks fungerar. Praktikanställningen ersätter inte den ordinarie elevpraktiken som ingår i utbildningen. För att kunna söka praktikanställningen förutsätts också att du genomfört minst halva din tandsköterskeutbildning. Omfattningen kan vara upp till 50 % och pågå fram till dess att du blir färdig tandsköterska. Under din anställning erhåller du en praktiklön.

Läs om Therese som efter sin praktik hos oss erbjöds en fast anställning på kliniken i Ljungbyholm.

Till Folktandvården...