Det har varit intressant, lärorikt och väldigt roligt!

Det säger Rasmus Haglund som under fyra höstmånader 2017 gjorde praktik inom IT med praktiklön, som en del i Tekniksprånget.

- Det har varit grymt att få se en verksamhet som jag knappt visste fanns och allt runt det. Praktiken gav mig en bra helhetsbild av landstingets verksamhet då jag fått göra en del studiebesök runt om i verksamheten. Även mycket ny kunskap inom data. Det har varit intressant, lärorikt och väldigt roligt!, fortsätter han.

En blandning av arbetsuppgifter

Rasmus berättar att han fått arbeta med flera olika saker. Bland annat med effektivisering av licenshantering samt hjälpt till med att leverera datorer till vårdverksamheten och agerat support både på plats och i telefon.

- Det bästa med praktiken har varit att få hjälpa till ute i vården genom att leverera datorutrustning eller agera datorsupport och få den positiva feedbacken ute på plats.

Andra arbetsuppgifter har varit att vara med i olika projekt, till exempel ett införandeprojekt gällande ett nytt program som ska hantera allt från inventarier till supportärenden samt i projektet Standardiserat vårdförlopp.

Landstinget – en bra arbetsgivare

- Landstinget känns som en bra arbetsgivare som tänker på sina medarbetare och deras välmående. Allt känns väldigt proffsigt skött och det är mycket fokus på att utvecklas, i alla fall på IT där jag har varit. Mina kollegor gjorde allt för att få oss tekniksprångare så involverade som möjligt och samtidigt försöka lära oss något kombinerat med nytta, det uppskattade jag!