"En ideal plats att göra praktik på"

- Landstinget är en ideal plats att göra praktik på. Det är en komplex och stor verksamhet där man kan jobba med ventilation, luft, el, bygg och IT.

Det säger Carl Alvelid, som tillsammans med tre andra ungdomar gjorde praktik inom Tekniksprånget på landstinget under våren 2015.

- Tekniksprånget är jättebra, speciellt när man efter gymnasiet inte riktigt vet vad man vill göra. Nu har jag fått en inblick i vad en ingenjör gör och jag vet mer om hur till exempel en byggprocess går till från början till slut, säger Amanda Wallström.

"Jätteroligt"

- Det var jätteroligt att få komma ut och praktiskt arbeta som en ingenjör samt att få en inblick i landstinget som verksamhet och se hur allt hänger ihop med sjukvård, IT och teknik, säger Jonathan Thulin.

Fredrik Lindeborg tycker att det roligaste med praktiken var att möta alla människor, både medarbetare och patienter.

- Alla har varit så glada och trevliga. Vi har verkligen känt oss välkomna och som en tillgång från början till slut, säger han.

Kan ni tänka er att arbeta inom landstinget framöver?

- Absolut. IT och sjukvård är en väldigt rolig kombination och nu har jag också fått se vilken viktig roll IT har inom sjukvården samt bredden av roller så det känns som det finns mycket möjligheter, svarar Fredrik.

Hur ser ni på landstinget som arbetsgivare?

- Landstinget verkar bra både vad gäller arbetsmiljö och arbetsvillkor. Och som sagt, det är en mycket spännande och komplex arbetsplats som har mycket möjligheter och det lockar ju verkligen, svarar Amanda.

Tre av de fyra praktikanter sökte sedan in till olika ingenjörsprogram inför hösten.