"Vi har haft det skitbra i sommar"

"Vi har haft det skitbra", säger Johan Karlsson och Therese Meissner, två studenter från Linnéuniversitetet som är mycket nöjda med sommarens praktik.

- Jag kan tänka mig att jobba på ett sånt här ställe, säger Johan Karlsson.

- Jag skulle vilja ut och jobba lite utomlands några år, men sedan kan jag absolut tänka mig att jobba här. Det är en trygg arbetsgivare, tillägger Therese Meissner.

Under två månader har de gjort sin sommarpraktik på Fastighetsdrift i Kalmar. De har haft många olika arbetsuppgifter och framförallt hjälpt till mycket i verkstaden.

- Vi har bland annat fixat diskmaskiner, svetsat vagnar, bytt gasuttag och fixat pumpar och elmotorer. Och vi har även gjort lite administrativt arbete. Det är bra att det har varit varierande, för det är roligt att prova på olika saker, säger de.

Efter sommaren ska både Johan Karlsson och Therese Meissner tillbaka till universitetet, där de har två år kvar på sina studier till sjöingenjör respektive drift- och underhållstekniker.

Hur ni har haft det på landstinget i sommar?

- Jag har haft det skitbra! Här har jag fått göra det jag tycker om. Och det jag har lärt mig i skolan har jag fått omsätta i praktiken, säger Johan Karlsson.

- Ja, verkligen, vi har fått meka och göra mycket praktiskt och det tycker jag är skönt. Och alla som jobbar här har varit så trevliga också, tillägger Therese Meissner.