Amanda Gustafsson och Julia Bernsveden berättar om sin PTP i Kalmar län.

PTP - praktisk tjänstgöring för psykologer

Landstinget i Kalmar län erbjuder PTP-tjänster inom många olika områden såsom psykiatri, primärvård och habilitering.

– Jag tog ett kliv ut och tänkte "jag får se vad som händer"! Och jag trivs bra. Kul att testa lite mindre stad. Här får jag ta eget ansvar med bra stöd genom handledning och kollegorna här på mottagningen. Jobbet är varierande med allt från bedömning och utredning till behandling, säger Anna Ståhl, PTP vid Vuxenpsykiatriska mottagningen i Västervik.

I PTP-programmet ingår träffar en gång i månaden med föreläsningar, nätverkande och studiebesök. Programmet har ett rullande schema, vilket innebär att du kan påbörja programmet när som. En PTP-tjänstgöring hos oss kommer ge dig ett utvecklande samt lärorikt år.

– PTP-programmet är bra med bra balans mellan uppstyrdhet och lyhördhet. Jag tycker jag får ut mycket av PTP-programmet där månadsträffarna med föreläsningar och seminarier blandas med chansen att nätverka med andra PTP:are. Västervik är bra. Det var lätt att komma in i det sociala livet. Jag trivs med kompisarna, naturen och miljön.

Efter ditt PTP-år finns goda chanser till anställning som psykolog inom någon av våra förvaltningar.

För att söka PTP-tjänstgöring söker du de psykologtjänster som ligger ute under Sök lediga jobb och anger att du är intresserad av en PTP-tjänst.