Nya psykiatrilokaler i Oskarshamn

Alldeles intill Oskarshamns sjukhus byggs nya lokaler för en specialistpsykiatri i utveckling.

Att samla specialistpsykiatrins alla verksamheter och kompetenser under ett tak öppnar möjligheter för bättre övergångar och ett fördjupat samarbete

Första spadtaget tas i början av hösten 2017 och inflyttning för verksamheterna beräknas till första kvartalet 2020.

Vi bygger för verksamheten. Stor vikt har lagts vid alla inblandades förståelse för den verksamhet och vård som ska bedrivas i lokalerna. Det har skett genom s k Partnering, ett arbetssätt med ett nära samarbete mellan arbetsgrupper från samtliga verksamheter, byggentreprenörer och arkitekt redan i ett tidigt skede av processen.

Aktuell status

Stommontaget är snart halvvägs och vi arbetar mot att vara klara i mitten på maj. Därefter påbörjas arbete med yttertaket som kommer pågå till början på juli.

Under vecka 18 startar arbetet med schaktning för elmatning samt värmekulvert till nya psykiatrihuset. Detta kommer medföra sviss störning i trafikflödet kring sjukhusområdet. Arbetet beräknas pågå under ca 6 veckors tid.

30 november 2017 var det en skissvisning gällande den offentliga utsmyckningen av psykiatrihuset, inuti och utanför. Uppdraget gick till Fredrika Linder (inomhus) och Peder Istad (utomhus).

 

För aktuella driftstörningar gällande till exempel parkering, se "Driftstörningar"

Har du frågor om bygget av de nya psykiatrilokalerna i Oskarshamn – och hittar inte svaret under "Frågor och svar" – kontakta oss gärna på nya.psykiatrilokaler@ltkalmar.se