Vi rör på oss tillsammans för Världens Barn

Nyhet 2018-10-02

Nu på lördag den 6 oktober är det dags för den populära motionsfesten Världens Barnloppet på Guldfågeln Arena i Kalmar.

Loppet, till förmån för Världens Barn, och där alla kan vara med, har blivit en riktig folkfest genom åren. Antalet anmälda barn och unga ökar och det bjuds på olika aktiviteter innan och efter loppet för både barn och vuxna. Deltagarna både springer, går eller rullar. Många lyfter fram den speciella gemenskapen att tillsammans bidra för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet, eftersom alla vinner en sådan här dag.

Landstingets fleråriga satsning "Kom igång i skola" med fokus på mer rörelse i vardagen har innan loppet landat på olika skolor med bland annat föreläsningen "Träna för din hjärna", workshops och pulshöjande aktiviteter. Syftet är att stödja elever till mer fysisk aktivitet i undervisning, på raster samt i vardag och i föreningsliv. Närmast har insatser gjorts för elever med funktionsnedsättning, men även för skolpersonal och föräldrar. 

På lördag finns hälsoinspiratörer från landstingets olika verksamheter på plats vid arenan: Träffa 1177 Vårdguiden och delta i nalle-maskoten Tryggves Bingo, smaka hälso-smoothie, testa olika fritidshjälpmedel med Hjälpmedelsenheten och Parasport Småland, ställ frågor om blodgivning, Rocka munnen med Folktandvården och prova på olika rörelse-aktiviteter.

Mer information

Föranmälan på webben gäller fram till den 3 oktober kl. 24.00, sedan efteranmälan på plats på Guldfågeln Arena. http://varldensbarnloppet.se/
Alla anmälda åker fritt med KLT till och från arenan.

Invånarna i Kalmar län uppmärksammas både innan och efter loppet på vikten av enkel vardagsmotion, genom olika kom igång-aktiviteter med särskilda insatser för länets skolelever. Satsningen är en samverkan med flera andra aktörer som kommunerna, P4 Kalmar, Smålandsidrotten och föreningslivet. Anmälningsavgiften går till Radiohjälpens Världens Barn-insamling. Hittills har över 6 000 deltagit och sammanlagt har tidigare lopp dragit in över en halv miljon kronor.