Ministrar på Länssjukhuset i Kalmar

Nyhet 2018-02-28

Statsminister Stefan Löfven och socialminister Annika Strandhäll var imponerade av onkologiska kliniken vid sitt besök på Länssjukhuset i Kalmar.

Verksamhetschef Magnus Lagerlund, sjuksköterskan Tobias Fagergård och strålningsfysikern Mattias Nickel presenterade kliniken och dess verksamhet. Cancerpatienten Paula Löfgren berättade för ministrarna om sina erfarenheter som patient

- Jag är otroligt nöjd med det bemötande jag fått. Det är helt enkelt en fantastiskt klinik, säger Paula Löfgren som själv haft Länssjukhuset som sin arbetsplats och varit facklig företrädare för Kommunal.

Lunch intogs tillsammans med fackliga företrädare och ett antal anställda på Länssjukhuset. Samtidigt passade Åsa Andersson, basenhetschef för kost och lokalvård och förstekocken Robin Kraft på att berätta om resan från utskälld sjukhusmat till Sveriges bästa enligt Nationell patientenkät.

Efter besöket på Länssjukhuset fortsatte ministrarna till hälsocentralen i Borgholm för ett möte med bland annat verksamhetschef Åke Åkesson, som berättade om modellen med hemsjukhuset där äldre sjuka garanteras läkarbesök i hemmet istället för att behöva åka in till akutmottagningen i Kalmar.