Motion och gemenskap när Världens Barn-loppet återkommer

Nyhet 2017-04-06

Motionsfesten med loppet till förmån för Världens Barn återkommer i höst och idag öppnar anmälan upp för årets upplaga.

Lördagen 7 oktober arrangerar P4 Kalmar, Högby IF, Kalmar FF och Landstinget i Kalmar län återigen Världens Barn-loppet på Guldfågeln arena. Loppet som under åren vuxit till Sveriges största till förmån för Världens Barn.

Totalt har det kommit nästan 4 800 människor från hela Kalmar län till Guldfågeln arena för att delta.

- Loppet är mer än ett motionslopp, det är en gemenskap där alla, barn och vuxna, oavsett funktionsförutsättning får möjligheten att delta efter sina egna premisser för sig själv, men också för Världens Barn. Jag föll för stämningen under loppet redan från start. Alla hejar på alla och det känns väldigt meningsfullt, samtidigt som det är otroligt roligt, säger 24-åriga Linnéa Thurfjell från Kalmar som nyligen blev utsedd till "Årets Eldsjäl" i den tv-sända Eldsjälsgalan.

Linnea, som är ordförande och tränare i föreningen Calmif Knights har under åren själv deltagit i loppet tillsammans med sitt lag i rullstolsinnebandy. Många har inspirerats och följt med genom Linneas engagemang.

Att så många människor i flera generationer skulle vilja röra på sig och tillsammans ta sig runt den 4,5 kilometer långa banan i norra Kalmar har varit långt över förväntningarna.

- Det känns både viktigt och roligt att vi återigen kan samarbeta kring den här folk- och motionsfesten. Den bidrar både till insamlingen för Världens Barn, men främjar även hälsan hos länets invånare, genom att vi flera tillsammans skapar aktiviteter och ger inspiration för den egna hälsan, säger Josefine Helin kommuikatör på Landstinget i Kalmar län.

Hittills har loppen sammanlagt dragit in över 435 000 kronor som gått oavkortat till Radiohjälpens insamling till Världens barn. Startavgiften är 50 kronor för barn och 100 kronor för vuxen.

Innan loppet kommer initiativtagarna fortsätta uppmärksamma vikten av enkel vardagsmotion för att få Kalmar län i rörelse. Start och målgång blir även denna gång på Kalmar FF:s hemmaplan Guldfågeln arena. Aktiviteter och underhållning med andra aktörer som Smålandsidrotten och Friskis & Svettis med flera, sker innan och efter loppet. Starten går kl. 11.00.

För anmälan www.varldensbarnloppet.se

För mer information:
Landstinget i Kalmar län, Josefine Helin 0480-44 52 52
Högby IF, Calle Nilsson 070-444 31 02
P4 Kalmar, Peter Bressler 0480-45 80 51
Kalmar FF, Henrik Andersson 0480-44 44 37
https://www.facebook.com/varldensbarnloppet/

Tips för enkel vardagsmotion på 1177.se