Nytt utseende på vår webbplats samt ny Samarbetsportal

Nyhet 2017-03-30

Idag på förmiddagen har landstingets webbplats fått ett mer modernt och uppdaterat utseende. Nya ltkalmar.se är en mer målgruppsanpassad webbplats än tidigare.

Genom webbplatsens nya layout vill vi tydliggöra vår vision och göra det enkelt för användaren att hitta och förstå vad Landstinget i Kalmar län har att erbjuda och vilka satsningar vi gör. Ett par av nyheterna är att startsidan har gjorts tydligare, att sökfunktionen tar en större plats – samt att en målgruppsväljare har tillkommit som underlättar navigationen. Dessutom har texten blivit större och sidmallarna har anpassats än mer för mobil och läsplatta.

Samtidigt lanserar vi en ny portal som vänder sig till vårdgivare och externa samarbetspartners med möjlighet till informationsutbyte och organisationsöverskridande projekt. Innehållet baseras på innehåll från den tidigare sektionen "För vårdgivare" på Ltkalmar.se. Informationen är nu mer strukturerad och funktionerna bättre anpassade för målgruppen. Se: Ltkalmar.se/samarbetsportalen

Båda webbplatserna följer standard för tillgänglighetskrav, så att personer med olika behov kan anpassa webbplatsen. Specifik sjukvårdsrådgivning hittar besökarna genom hänvisningar till landstingets webbplats 1177.se.