Stor uppslutning på årets seniormässa

Nyhet 2017-02-23

Det var en jämn ström av glada 55-plussare vi möttes av när vi deltog på seniormässan på Kalmar seniorevent på Guldfågeln Arena 20-21 februari.

Med 1177.se, Folktandvården och Kalmar Länstrafik medverkade landstinget för tredje året i rad på seniormässan som under sina två dagar hade drygt 4000 besökare. Vi arrangerade flera föreläsningar där besökarna fick lära sig mer om e-tjänsterna på 1177.se, närtrafik och balansträning.


Vid landstingets monter blev seniorerna visade hur de går tillväga för att logga in och komma igång med e-tjänster på 1177.se. Folktandvården informerade om Frisktandvård samt erbjöd fluorsköljning på plats. Kalmar länstrafik fick flera frågor om busstrafiken och många var intresserade av de tidtabeller som delades ut.

Fysioterapeuten Ulrika Bokén var en av våra medarbetare som föreläste under seniormässan.

– Jag pratade om hur viktigt det är att dagligen träna sin balans och muskelstyrka. Jag visade några övningar som är enkla att göra hemma och fick hela publiken att delta och röra på sig, berättar Ulrika.

Seniormässan i Kalmar arrangerades av nyhetssajten News55 tillsammans med pensionärsorganisationerna SPF Seniorerna, PRO och SKPF.

Under mässan erbjöds besökarna att tävla i landstingets monter.

Vinnarna är:

Munvårdsprodukter
Helene Håkansson, Färjestaden
Ella-Stina Engman, Kalmar

KLT Resekort
Rolf Helgesson, Kalmar
Eva Hellborg, Broakulla

Träningspåse med handduk, vattenflaska m.m.
Conny Svensson, Trekanten
Mona Jonsson, Kalmar