Roberg Stuxberg och Rebecca Stuxberg med barnen Filippa, Ludvig och Moltas

Världens Barnloppet - motionsfesten där alla vinner

Nyhet 2017-10-07

Det blev återigen en riktig folk- och motionsfest med mycket rörelseglädje när Världens Barnloppet arrangerades för fjärde året.

Hela 1367 deltagare slöt upp till årets lopp den 7 oktober, vilket är fler deltagare än förra året. I år var det också fler barn och ungdomar som kom med. Alla deltagarna vann på Guldfågeln Arena. Barnen i IFK Berga gick ut på banan igen på slutet för att hämta den sista deltagaren över mållinjen. Det visade sig vara självaste Jultomten.

Precis innan loppstart frågade speakern från Sveriges Radio P4 Kalmar den stora folksamlingen hur många som deltog i loppet för första gången? Det var många som räckte upp handen i den något kyliga, men friska oktoberluften.

När starten gick av var det många som både sprang och lunkade, en del gick tillsammans i olika generationer och några rullade iväg i rullstol. Många barnfamiljer deltog och det fanns även hundar i startfältet, såklart under bevakning av matte eller husse.

Robert och Rebecca Stuxberg hade med sig barnen Filippa, Ludvig och Moltas. Filippa Stuxberg fyllde 7 år samma dag som Världens Barnloppet och hade bestämt att födelsedagen skulle firas med att vara med på loppet!

Medarbetare från Landstinget i Kalmar län hjälptes åt med att dela ut hälsobars och medaljer, inspirera till rörelse, prata hälsa med deltagarna och spela musik längs banan, bara för att nämna några saker.

Edith Jonsson kom med mamma Linda och farmor Mia Jonsson:

- Det är roligt att göra något tillsammans i familjen, säger Linda. Och så är det ju för en bra sak. Det var svärmor som fick hit oss, hon springer mycket.

Anmälningsavgifterna till loppet gav till 113 000 kr till Världens Barn. Under de här fyra åren har drygt 6 000 loppdeltagare dragit in över en halv miljon kronor till radiohjälpens insamling.

För mer infromation

Josefine Helin, kommunikatör utveckling och folkhälsoenheten 0480-44 52 52 eller josefine.helin@ltkalmar.se