Landstinget medverkar vid Almedalsveckan

Pressmeddelande 2017-06-27

Sjukvården i Kalmar län uppmärksammas åter vid årets Almedalsvecka 2-9 juli.

Under en följd av år har Oskarshamns sjukhus utsetts till landets bästa mindre sjukhus av branschtidningen Dagens Medicin. I år fick man sällskap med Västerviks sjukhus som blev etta när det gäller mellanstora sjukhus, en kategori där Länssjukhuset i Kalmar hamnade på fjärde plats.

Inte nog med det, den sydöstra sjukvårdsregion som landstinget ingår i tillsammans med Region Jönköpings län och Region Östergötland har flera sjukhus som stadigt hamnat på höga platser i rankingen.

Vid seminariet "Bäst i test – från bästa sjukhus till den bästa vården nära patienten" den 5 juli kommer representanter från dessa tre landsting/regioner att diskutera utmaningen att flytta fokus från vård till hälsa och från sjukhus till primärvård. Från Landstinget i Kalmar län deltar landstingsdirektör Krister Björkegren och Åke Åkesson, verksamhetschef vid Borgholms hälsocentral. I Borgholm bedrivs just nu ett pilotprojekt mellan sjukvården och kommunen för att undvika onödig akut- och slutenvård bland äldre. Projektet går under namnet Hemsjukhuset.

Seminariet anordnas av Dagens Medicin i samarbete med de tre vårdgivarna.

Under Almedalsveckan finns också ett antal landstingspolitiker från Kalmar län på plats. Dessa medverkar i både andras och egnas arrangemang.

Mer information

Krister Björkegren, landstingsdirektör
0490-862 60