Ny färg på bussarna nästa år

Pressmeddelande 2016-10-03

I botten gult med detaljer i rött och vitt. Det blir färgerna på Kalmar Länstrafiks nya bussar som kommer nästa år.

När nästa trafikavtal träder i kraft i augusti 2017 kommer helt nya bussar att rulla på länets vägar. På måndagen presenterade Kalmar Länstrafik designen för den nya trafiken.

– Att vi visar upp fordonsdesignen redan nu känns som ett bra sätt att inleda det kommande årets förberedelser inför trafikstarten. Våra entreprenörer är just nu mitt uppe i beställningar av de nya fordonen, säger Karl-Johan Bodell, trafikdirektör för Kalmar Länstrafik.

De nya bussarna kommer innebära flera förändringar ombord bland annat med Wi-Fi i alla fordon över åtta passagerare liksom förbättrad trafikinformation. Bussarnas uppdateras och det gula får sällskap av rött.

– Den gula färgen kändes självklar att ha kvar in i nästa avtalsperiod medan vi även lägger till den röda för att skapa tydligare anknytning till landstinget. Det går också att dra kopplingar till Kalmarunionen och Kalmar FF, säger Karl-Johan Bodell.

– En av de stora utseendemässiga skillnaderna kommer vara att även stadsbussarna blir gula. Vi kommer istället ha olikfärgade destinationsskyltar som särskiljer linjerna i stadstrafiken från varandra och landsbygdstrafiken, säger Christer Olson, marknadschef.

Mer information

Karl-Johan Bodell, trafikdirektör, Kalmar Länstrafik
010-21 21 100