Annkristin Svensbergh ny sjukhuschef i Kalmar

Pressmeddelande 2017-05-16

Annkristin Svensbergh blir ny sjukhuschef vid Länssjukhuset i Kalmar. Hon kommer närmast från Diagnostiskt centrum där hon varit chef sedan 2015.

Annkristin Svensbergh har jobbat länge inom Landstinget i Kalmar län. Hon började som AT-läkare och fortsatte några år på kardiologen innan hon 1994 kom till fysiologiska kliniken där hon gjorde sin specialisttjänstgöring. Hon har också varit överläkare och medicinsk chef för verksamheten med fokus på patientsäkerhet, kvalitetsarbete samt medicinsk utveckling.

- Jag är oerhört glad över att Annkristin blir ny sjukhuschef på Länssjukhuset i Kalmar. Hon har de egenskaper i form av gedigen erfarenhet av vårt sjukvårdssystem, personligt engagemang och innovationskraft som behövs för att leda utvecklingen vid ett av landets ledande länssjukhus, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

Annkristin Svensbergh tillträder som sjukhuschef den 1 augusti 2017. Fram till dess fortsätter Johan Rosenqvist som sjukhuschef parallellt med uppdraget som hälso- och sjukvårdsdirektör.

Rekrytering av ny chef till Diagnostiskt centrum kommer att påbörjas inom kort

Mer information

Annkristin Svensbergh, tillträdande sjukhuschef
0480-448 210

Johan Rosenqvist, hälso- och sjukhusdirektör
0480-448 106