Folktandvården i Vimmerby invigde nya lokaler

Pressmeddelande 2017-04-27

Folktandvården i Vimmerby invigde på torsdagen sin nya lokaler

Kliniken har flyttat ett stenkast till sin nya adress på Drottninggatan. Det första spadtaget till den nya kliniken togs i april förra året och nu är lokalerna klara att tas i bruk efter att tandvårdschefen Anders Nylander klippt bandet till kliniken.

- Vi är så nöjda. Vi har väntat i många år på en ny klinik. Den gamla kliniken har fungerat bra men nu får vi en egen och tydligare entré och ett mer inbjudande väntrum. Väntrummet tillsammans med receptionen ger det första intrycket, därför har vi satsat på en ljus och välkomnande miljö, säger klinikchef Anna Fratczak-Sozanska.

Totalt innehåller den nya kliniken åtta behandlingsrum med modern tandvårdsutrustning. Ett av behandlingsrummen är extra stort och utrustat med en lift för att patienter med särskilda behov enklare ska få vård. Den totala investeringskostnaden stannar på 23 miljoner kronor, 20 miljoner för byggnationen och 3 miljoner för inventarier.

Till ytan är den nya kliniken mindre, 568 kvadratmeter, men har en bättre planlösning än den gamla. Till exempel är sterilen placerad centralt vilket ger bättre flöden och förutsättningar att arbeta på andra vis.

- Det gynnar både våra patienter och oss som arbetar här. Det blir inte så mycket spring i korridorerna, lokalerna är mer ergonomiska och anpassade till ett mer modernt arbetssätt. Jag och mina medarbetare ser framemot att välkomna både nya och gamla kunder till vår fina klinik, säger klinikchef Anna Fratczak-Sozanska.

Även utrymmen för medarbetarna kommer att förbättras med lokaler för administrativt arbete, separata konferens- och lunchrum och en fin uteplats.

Mer information

Anna Fratczak-Sozanska, klinikchef
0492-176 51, 073-091 53 80