Föreläsning tillsammans med Cleveland Clinic

Pressmeddelande 2018-06-12

Landstinget kommer att föreläsa tillsammans med Cleveland Clinic vid en internationell konferens i Cleveland i nästa vecka.

Samarbetet som startade 2014 tar nu nästa steg då landstinget tillsammans med Cleveland Clinic, USA föreläser på den internationella konferensen "Patient Experience Summit".

I oktober förra året deltog Susannah L Rose från Cleveland Clinic på en nationell ledarskapskonferens i Kalmar som landstinget arrangerades tillsammans med Dagens medicin Agenda.

Magnus Persson, utvecklingsdirektör och Anna Strömblad, kommunikationsdirektör i landstinget ska nästa vecka föreläsa tillsammans med Susannah L Rose om utbytet och dela med sig av erfarenheter och kunskap inom patient- och närståendemedverkan, förbättringsarbete, kommunikation, ledarskap och värdegrund.

- Cleveland Clinic har ett imponerande kvalitetsarbete med fokus på patient och närstående, som vi har mycket att lära av. Det är hedrande att stå sida vid sida med en av USA:s absolut främsta hälso- och sjukvårdsorganisationer och vi kommer ta med oss inspiration från konferensen till fortsatt utveckling hos oss i Kalmar län, säger Magnus Persson, utvecklingsdirektör.

Cleveland Clinic har i flera år blivit utnämnda till en av de bästa hälso- och sjukvårdsorganisationerna i USA, senast som nummer två. Man var tidig med att öppet redovisa sina medicinska resultat, arbeta förebyggande för hälsa och utveckla digitala lösningar med patientens upplevelse i fokus.

Mer information

Magnus Persson, utvecklingsdirektör
073-084 07 81

Anna Strömblad, kommunikationsdirektör
070-892 12 24