Det är enbart det gul-röda Resekortet som gäller efter den 1 september.

Gul-rött Resekort lever vidare

Pressmeddelande 2018-08-08

Den 1 september slopar Kalmar Länstrafik det gröna Resekortet helt och ersätter med det likvärdiga kortet i gul-röda färger.

– Förra året när vi lanserade vår nya busstrafik klädde vi om vårt Resekort i gul-röda färger. Det gamla Resekortet med mönstret av ett grönt löv fortsatte fungera, men nu är det dags att fasa ut det, säger Karl-Johan Bodell, trafikdirektör på Kalmar Länstrafik.

Resekortet i sig är oavsett färg och mönster detsamma men för att minska antalet varianter väljer Kalmar Länstrafik att slopa det gröna och dess giltighet har ett slut den sista augusti.

– Inom en inte allt för avlägsen framtid är plastkorten utfasade till stor del. Vi går mot ett resande där biljetter och månadskort kommer finnas i mobiltelefonerna istället. Därför är det bra om vi rensar upp på vägen dit och inte har flera olika korttyper ute på marknaden, säger Karl-Johan Bodell.

För att flytta Reskassa från sitt gröna Resekort till ett nytt hänvisas länets kollektivtrafikkunder till de försäljningsställen som finns i Emmaboda, Högsby, Kalmar, Nybro, Oskarshamn, Vimmerby och Västervik. Eller till Kalmar Länstrafiks kundtjänst. För att erhålla det nya kortet kan ombordpersonalen på bussar och Kustpilen hjälpa till. De gröna företagskorten berörs inte 1 september utan kommer fasas ut senare under året.

Fakta

2008 infördes det nya biljettsystemet i länets kollektivtrafik. Med det gjorde plastkorten entré som enkelt "blippas" vid ombordstigning.

2017 släpptes resekortet i ny design för att likna bussarnas nya färgsättning i gult och rött.

Mer information

Karl-Johan Bodell, trafikdirektör
010-21 21 100