Helen Persson ny HR-direktör

Pressmeddelande 2018-02-14

Helen Persson har utsetts till ny HR-direktör för Landstinget i Kalmar län.

Helen Persson, som i dag är förhandlingschef inom landstinget, tar över stafettpinnen som HR-direktör och chef för HR-enheten efter Peter Rydasp som går i pension.

- Med sin gedigna sakkunskap och sitt engagemang kommer Helen Persson att bidra till det strategiska ledningsarbetet. Hon är redan i dag är djupt involverad i landstingets arbetsgivarpolitik. Utifrån de utmaningar vi har när det gäller kompetensförsörjning och arbetsgivarvarumärke, där vi har målsättningen att landstinget ska vara en av Sveriges bästa arbetsplatser med goda utvecklingsmöjligheter för medarbetarna, är Helen Persson helt rätt person att leda och vidareutveckla arbetet, säger landstingsdirektör Ingeborg Eriksson.

HR-enheten ingår i landstingsdirektörens stab och arbetar landstingsövergripande med strategiska personalfrågor som rör landstingets ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter.

Helen Persson har under de senaste 20 åren jobbat med HR-frågor både inom privat som offentlig sektor. De senaste 15 åren har hon haft olika chefsuppdrag bland annat som personalchef på Xylem Water Solution och inom Skanska Sverige. Till landstinget kom hon 2012 då hon anställdes som förhandlingschef.

Helen Persson tillträder sin nya tjänst den 1 augusti.

Mer information

Helen Persson, tillträdande HR-direktör
0480-841 01

Ingeborg Eriksson, landstingsdirektör
0480-841 96

Helen Persson - högupplöst bild