Ny kommunikationsdirektör i landstinget

Pressmeddelande 2018-09-24

Lina Isaksson har rekryterats till tjänsten som kommunikationsdirektör vid Landstinget i Kalmar län.

Isaksson som i grunden är journalist har under 2010-talet främst jobbat med kommunikation inom offentliga verksamheter. För närvarande är hon mediechef och ställföreträdande kommunikationschef inom polisens södra region. Hon har också under en period varit kommunikationschef vid Länsstyrelsen i Kalmar län.

Dessförinnan jobbade hon under tio års tid som universitetsadjunkt i journalistik vid Linnéuniversitetet och var också programansvarig för Journalistik och Medieproduktion vid universitetet.

- Vårt varumärke är starkt och det är vi stolta över och vill fortsätta utveckla. Lina Isaksson, med sin gedigna kompetens och erfarenhet inom strategisk kommunikation, kommer att leda ett kommunikationsarbete i absolut framkant - externt som internt. Hon kommer att bidra till att kommunikationsfrågorna även fortsättningsvis har en central roll i organisationen när vi blir Region Kalmar län vid årsskiftet och får nya ansvarsområden, säger landstingsdirektör Ingeborg Eriksson

Kommunikationsdirektören ingår i landstingsdirektörens ledningsgrupp och är chef för kommunikationsenheten inom landstingsdirektörens stab.

Lina Isaksson, som är född och uppvuxen i Lönneberga socken men tillbragt hela sitt vuxna liv i Kalmar, tillträder tjänsten som kommunikationsdirektör den 26 november.

Lina Isaksson - högupplöst bild

Mer information

Ingeborg Eriksson, landstingsdirektör
0480-841 96

Lina Isaksson, tillträdande kommunikationsdirektör
070-571 99 91