Tyst minut för offren i Stockholm

Pressmeddelande 2017-04-10

Landstingets verksamheter kommer där det är möjligt att stanna kl 12.00 i dag för en tyst minut för att hedra offren vid fredagens terrordåd.

Manifestationen kommer att märkas inte bara på länets sjukhus, inom folktandvåren och på hälsocentralerna, utan också på folkhögskolarna och i kollektivtrafiken.

KLT:s bussar kommer om det är möjligt att stanna och köra in till sidan av vägen kl 12.00 så att alla i bussen, förare och passagerare, kan delta i den nationella manifestationen. Trafiksäkerheten går dock i första hand.

- Våra tankar går till alla dem som förlorat någon närstående och dem som skadats i fredagens fruktansvärda terrordåd. Sverige sluter nu upp för att tillsammans stå starkt och tillsammans hjälpa varandra. Vi som organisation ställde i fredags våra resurser till förfogande och samordning sker inom ordinarie kanaler. Jag känner stor stolthet över vårt land och det sätt som vi kraftsamlat tillsammans i denna svåra stund. Vi måste alla stå upp för vårt öppna samhälle. Vi kommer kl 12 i dag att delta i den nationella manifestationen med ha en tyst minut, säger landstingsdirektör Krister Björkegren.