Patientkoster på sjukhusen i länet

Här hittar du information om de olika kosterna som finns på sjukhusen i länet.

Informationen är en vägledning för måltidsvärden som arbetar i avdelningsköket. Den kan också vara ett stöd för vårdpersonal i nutritionsarbetet på avdelningen. Vårdpersonal i kommuner och primärvård kan här få kännedom om vilka koster sjukhusen serverar.

Grundkoster:

Kost enligt nordiska näringsrekommendationer NNR-kost
Allmän kost för sjuka
Risk för undernäring/energi- och proteinrik kost
Recept på berikade mellanmål
NNR-mellanmål

Konsistensanpassade koster:

Flytande kost
Timbalkost
Lättuggad kost/grov patékonsistens

Specialkoster:

Glutenfri kost
Laktosfri kost
Mat vid mjölkproteinallergi

Mat vid dialys
Mat vid diabetes
Proteinreducerad kost

Fettreducerad kost
Stomikost
Vegetarisk kost

Individuell kost